• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.05.2021

09:21

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom! Lončar: Imunizovano 80 odsto

Politika

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom! Lončar: Imunizovano 80 odsto

Podeli vest

Vakcinaciju medicinskih radnika smatramo obaveznom, iako odluka nije još doneta i u skladu sa time se i ponašamo, a do sada je vakcinisano oko 80 odsto zdravstvenih radnika, rekao je danas Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar

Prilikom dočeka novog kontigenta kineskih vakcina "Sinofarm", ministar je, na pitanje Tanjuga da li će biti doneta odluka o obaveznoj imunizaciji medicinskih radnika, odgovorio da će se o tome razmišljati ukoliko se proceni da opada procenat vakcinisanih medicinara.

- Mi za sada imamo 80 odsto vakcinisanih zdravstvenih radnika. Svi zaposleni u zdravstvu su ozbiljni, odgovorni ljudi koji daju primer i drugima - naglasio je Lončar.

Ono na šta će se ministarstvo fokusirati jeste vakcinacija mladih, kaže ministar i dodaje da se mora razgovarati sa ljudima o tome da ne postoje dokazi i činjenici koji ukazuju na to da je bilo koja vakcina koja se u Srbiji koristi, štetna te da ne izaziva nikakve posledice.

- Vakcina spašava život i pomaže i vama, i nama, i vašim najbližima a i zdravstvenom sistemu kako bismo se što pre vratili normalnom životu - zaključuje Lončar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

APEL ZA VAKCINACIJU! Đorđević uputio molbu svim radnicima JP "Pošta Srbije" da se vakcinišu
Društvo

APEL ZA VAKCINACIJU! Đorđević uputio molbu svim radnicima JP "Pošta Srbije" da se vakcinišu

- Prioritet mene kao rukovodioca jednog od najvažnijih poslovnih sistema u našoj državi jeste da, pored obezbeđivanja nesmetanog, uspešnog i dohodovnog poslovanja, organizujem i bezbedno radno okruženje i stvaranje najboljih mogućih radnih i svih drugi uslova za obavljanje svakodnevnih poslovnih obaveza i zadataka za sve zaposlene u JP „Pošta Srbije“ - rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošta Srbije

18.05.2021

14:21

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija