• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2021

15:18

Sporazum Srbije i Austrije o korišćenju Banje Кoviljače za državljane Austrije

Politika

Sporazum Srbije i Austrije o korišćenju Banje Кoviljače za državljane Austrije

Podeli vest

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa Oliverom Hilerom, atašeom ambasade Austrije za socijalna pitanja, Zoranom Panovićem, direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Srbije i Aleksandrom Jokićem, direktorom Banje Кoviljače

Tema razgovora bila je realizacija Ugovora po kojem će penzioneri iz Austrije moći da koriste kapacitete Banje Кoviljače za oporavak i rehabilitaciju, o trošku svog osiguranja.

Ugovor će biti potpisan u Beogradu, 22. juna, na tri godine, a važiće od momenta kada u Banju Кoviljaču dođu prvi pacijenti iz Austrije.

Republika Srbija je jedina država van EU koja će potpisati ovakav ugovor sa Austrijom, koja ovakav vid saradnje ima još jedino sa Nemačkom, u kojoj dva rehabilitaciona centra pružaju usluge austrijskim penzionerima. Priprema za realizaciju ovog projekta i potpisivanje ugovora trajala je nekoliko prethodnih godina, podrazumevala je obilazak rehabilitacionih centara i analizu ispunjenja najviših kriterijuma i standarda u ovoj oblasti, koje je zadovoljila Banja Кoviljača.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljilja

pre 3 godine

Postovani, zamolila bih vas da i za svoje gradjane, narocito invalide omogucite rehabilitaciju po nasim banjama. I da u zakonu stoji razlog rehabilitacije- sifra bolesti, a ne da teramo sopstvenu decu da ih prime prvo u bolnicu da bi dobili otpusnu listu i jos koliko dokumenata treba za invalida 100/. Jednom godisnje da se usvoji rehabilitacija koja za njih zivot znaci. Hvala

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija