• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.06.2021

11:06

Divno je što imate dece, što živite zajedno i verujete u budućnost! Vučić obišao selo Buče! Foto/Video

printscreen RTV Pink

Politika

Divno je što imate dece, što živite zajedno i verujete u budućnost! Vučić obišao selo Buče! Foto/Video

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas novopazarsko selo Buče koje se nalazi na krajnem jugozapadu Novog Pazara, gde se graniči sa teritorijom mesne zajednice Duga Poljana. Selo se deli na Gornje i Donje Buče, ima oko 350 stanovnika, od kojih veliki broj živi u dijaspori - Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Švedskoj

Zajedno sa predsednikom Vučićem, Buče je obišao i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je razgovarao sa meštanima kako bi čuo koji ih problemi muče.

Predsednik je rekao da dugo nismo vodili računa jedni o drugima, nismo znali ni da čestitamo praznike, i dodaje da je obavezno da to znamo i da naučimo mnogo više.

- Na lepom mestu dižete džamiju. Ući ćemo na kratko, da vam ja ostavim donaciju da to završite - rekao je Vučić i upitao šta je narodu još potrebno pored džamije.

- Objasnite mi, pošto sam se izgubio ovde po Goliji i Pešteru, gde su Krajukića bunari - rekao je Vučić i dodao: 

- Opet sam se izgubio. Mislio sam Rasime da znam svako selo između Sjenice i Pazara. Sramota me je. Moraću da naučim bolje vaše muslimanske običaje, sramota je da ne znam razliku između džemata i dženata, jedva sam naučio Bajram da čestitam kako treba. To pokauzuje koliko mi dugo nismo vodili računa jedni o drugima i nismo raumišljali kako komšiji da stvarno čestitaš praznik i da brineš o njegovim običajima i tradiciji. meni je to danas obaveza da to znam i da naučim mnogo više - rekao je predsednik. 

Foto: printscreen RTV Pink

On je najpre obišao džamiju, čija je gradnja počela septembra 2013.godine.

Sredstva za izgradnju džamije obezbedili su sami žitelji tog sela, koji su se na ovaj poduhvat odlučili jer u tom mestu nije postojala džamija, a najbliža je u Dugoj Poljani, do koje je tokom zime teško doći. Radovi na džamiji nisu završeni, ostalo je još da se uradi unutrašnjost, dvorište i minaret.

Iako svi radovi još nisu završeni, meštani su u džamiji počeli da klanjaju sve namaze pre tri godine.

Foto: printscreen RTV Pink

Nakon džamije, predsednik Srbije posetio je devetočlanu porodicu Sabahuda Ljajića.

 

 


Ljajić je objasnio da na porodičnom imanju živi četiri generacije, od 80 godina do bebe stare svega osam meseci.

- Pošto nemamo mnogo vremena, ja bih da se zahvalim svim porodicama ovde u Buču. Divno je što imate dece, što živite zajedno i što verujete u budućnost, a mi ćemo da pomognemo koliko možemo, i za puteve, i za sve što treba. Džamija vam je na sjajnom mestu, videćemo da uradimo u narednim danima odmah rešimo puteve, a kao i što sam pričao sa efendijom, pomoć stiže i oko mleka. Video sam da imate krave, imate i mleka, videćemo da pomognemo i oko otkupne cene, da se ujednače cene sa svim drugim što treba i da imate profit od toga. Moraju seljaci da imaju račun da čuvaju krave i da se bave poljoprivredom i stočarstvom - rekao je Vučić okupljenom narodu.

Upitao je da li postoji još neki problem koji mora biti rešen, na šta su ljudi odgovorili da im je sada neophodan samo put.

- Novi Pazar, Sjenica i Ivanjica, to se mora regulisati. Napravite samo projekat i da krenemo u izgradnju i rešenje problema - rekao je Vučić prisutnima.

Predsednik je istakao da su svi uposleni kada je reč o izgradnji puteva i da Srbija dobija apsolutni sjaj.

- Mi pola ne stignemo da uradimo na vreme zato što se na mnogo mesta rade putevi, ali to je pohvalno i to je napredak. U roku od 20 dana mašine moraju da izađu na puteve i da krenu sa rodom, meštani moraju da imaju sigurnu budućnost - rekao je predsednik Srbije.

Predsednik se zahvalio na gostoprimstvu

- Veliko hvala na gostoprimstvu Sabahudu Ljajiću i njegovoj porodici - napisao je Vučić na Instagram profilu "avucic"

 

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 3 godine

Naravno, Vucic svim gradjanima posvecuje istu paznju i ne pravi razlike

TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija