• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2021

08:31

NAŠE VEZE OVENČANE SU USPESIMA U BORBI ZA SLOBODU I JEDNAKOST! Selaković čestitao nacionalni praznik Francuske!

Politika

NAŠE VEZE OVENČANE SU USPESIMA U BORBI ZA SLOBODU I JEDNAKOST! Selaković čestitao nacionalni praznik Francuske!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je danas francuskom kolegi Žan-Ivu Le Drijanu nacionalni praznik Francuske, 14.jul, ističući da to nije samo praznik te zemlje, već svih slobodarskih naroda, među kojima je uvek bio i srpski narod

"Upućujem Vam iskrene čestitke i najbolje želje za prosperitet i uspeh Vaše zemlje, koja se uspešno oporavlja od posledica koje nam je svima nametnula pandemija KOVID-19. Uveren sam da će Francuska iz ovih teškoća izaći jača i spremnija za borbu protiv globalnih izazova sa kojima se suočava cela naša civilizacija", napisao je Selaković.

On je istakao da pad Bastilje, koji se obeležava 14. jula, nije samo nacionalni praznik Francuske, već je reč o prazniku svih slobodarskih naroda, među kojima je uvek bio i srpski narod.

"Naše veze ovenčane su uspesima u borbi za slobodu i jednakost. Iz tih istorijskih veza naše dve zemlje, stvoreni su temelji za uspešnu i svestranu bilateralnu saradnju", naveo je Selaković.

Šef srpske diplomatije je izrazio uverenje da će se i u narednom periodu odnosi i saradnja između Srbije i Francuske, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu, još uspešnije razvijati u obostranom interesu.

Selaković je izrazio nadu da će Francuska nastaviti da uvažava izvanredne napore koje Srbija ulaže u reforme u oblasti vladavine prava, u cilju budućeg članstva u Evropskoj uniji, kao i posvećenost vrednostima Frankofonije, u želji da u što skorijem periodu postane njen punopravni član.

"Sa iskrenim željama za uspešan nastavak saradnje, primite izraze mog dubokog uvažavanja", naveo je Selaković u čestitki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija