• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2021

11:46

BROJKE ĆE BITI ZABRINJAVAJUĆE ZA MESEC I PO DANA! Vučić o obaveznoj vakcinaciji u Srbiji: SUTRA BIH TO URADIO! Video

printscreen RTV Pink

Politika

BROJKE ĆE BITI ZABRINJAVAJUĆE ZA MESEC I PO DANA! Vučić o obaveznoj vakcinaciji u Srbiji: SUTRA BIH TO URADIO! Video

Podeli vest

redsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je on lično pobornik ideje o obaveznoj vakcinaciji za pojedine kategorije stanovništva, što je u Francuskoj pravilo za zdravstvene radnike, ali da u Srbiji tako nešto nije moguće zbog Ustava koji to brani, jer bi predstavljalo kršenje ljudskih prava

 

Vučić je, takođe, naveo da će 50 odsto vakcinisanih punoletnih Srbija preći u naredna dan ili dva, te i upozorio da broj zaraženih raste oko 20 odsto na nedeljnom nivou, što nije zabrinjavajuće sada ili sledeće sedmice, ali će biti itekako zabrinjavajuće za mesec i po dana.

Upitan da li Srbija može da prati Francusku ili Grčku po pitanju obavezne vakcinacije za pojedine kategorije stanovništva, ili će možda digitialni sertifikat biti potreban za ulazak u klubove, bioskope, pozorišta, Vučić je primetio da je Nemačka pokušala nešto slično što i Francuska, pa odustala zbog ljudskih prava.


"Imamo Ustav u kojem su svi ravnopravni. Kako da kažem bilo kome, šta god mislio, a pobornik sam vakcinacije, da možete da uđete u šoping mol ako ste vakcinisani, a ne možete ako niste? Kako onda da odbranim Ustav, iako ne krijem šta mislim o onima koji ne žele da prime vakcinu", upitao je Vučić.

"Nije to tako jednostavna stvar", konstatovao je predsednik.

Vučić je naveo i da je poslednjih dana više ljudi vakcinisano, oko 5.000 dnevno, što, naravno, nije dovoljno.

"Slaba je vakcinacija, od Tutina, Sjenice, Novog Pazara, to su kao crne rupe do Lajkovca, Mionice, Uba. Ne znam šta je u pitanju, možda ni mi nismo dobar posao obavili", rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Kako je rekao, rastu brojevi zaraženih, oko 20 odsto na nedeljnom niovu u poslednjih nekoliko sedmica, što nije zabrinjavajuće ove ili sledeće nedelje, ali biće za mesec i po dana.

Tim pre, podseća, što kreću fudbalske, košarkaške utakimce, svi hoće slobodne hale, a to samo ubrzava širenje zaraze.

"Ako me pitate da li bih lično bio pobornik onoga što rade Makron ili Micotakis, da sutra bih to uradio, ali posoji ograničavajući faktor, Ustav", rekao je Vučić.

On je dodao da je strašna neodgovornost prema svima na onima koji se ne vakcinišu.

"Koliko funkcionera imamo koji se nisu vakcinisali, a danas sam zamolio jednog ministra da se sutra vakciniše... A, oni koji sole pamet svaki dan o svemu, pobornici su najneodgovornijih teorija samo da bi dobili glas, a ja to neću da radim", rekao je Vučić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veljko

pre 2 godine

Nikako ne smemo olako shvatiti situaciju koja je i dalje alarmantna.

Đorđe

pre 2 godine

Vakcinacija je jedini spas od ovog ljutog neprijatelja koji već dugo hara našim životima. Ne smemo dozvoliti da se situacija otrgne kontroli već se svi trebamo boriti pre svega za same sebe pa onda i za ljude koji su nama bliski!

Jovana

pre 2 godine

Ova korona nimalo nije naivna, ne predaje se tako lako. Ali, ukoliko se mi budemo pridržavaloi svega što nam struka bude savetovala izaći ćemo iz svega kao pobednici.

Srbin

pre 2 godine

Neka proba, gorece cela srbija. Ljudima je dosta svega, to bi bio okidac za proteste kakvi nisu nikad bili. Nas je vise, upamtite to!!!

Spasko

pre 2 godine

meni je zabrinjavajuce da pricama o koroni zataskavate vatkansko-izraelsku engleskoamericku masovnu organiziranu elitnu bankarskopoliticku pedofiliju i naravno apsolutni pad britanske jezuitske okrunjene pedofilske rimskosolomonske imperije koja bombardujuci decu uranijumom siluje sve zemlje i ljude sveta . Korona virus je nacisticki projekat a nacizam i terorizam su proizvodi rimskosolominske venecijanske oligarhije koja napada , siluje , pljacka i teritorije , resurse i destabilizira ekonomiju svojih robova i radnicke klase , najverovatnije da sropska vlada nije srpska nego poput crnogorske rade za britansko rimskosolomonsku sluzbu papa Franciska Solomona Suleimana Kuracdjorjdewitza sa engleaskog pedofilskog dvorca kojimisli da je genetski prioritetan i da mu srpska deca budu dvorske sluge an porobljeni narod da se zovu Servi a porobljena okupirana zemlja da nosi okupatorsku NATO krun na zastavi i velica okrunjenog NATO okupatora , a poroblkjena zemlja da se zove Servija sto u prevodu znaci Slugovija tj. Robovija koja se pridruzuje evropksom lepoldovoj robovlasnickoj nacistickoj uniji Saudijskoj Eurabiji u Brizelu. Nama je jasno da ste vi svi u odelima sa stranih skola placeni kreditima da vrsite genocid nad radnickom klasom , penzionerima , onladinom i naravno nad komunistickim intelektualnim generacijama koji veruju u borbi protiv rimskosolomonskih robovlasnika i zapadnih okupatora .

Milojko

pre 2 godine

Nikako obavezno,ko veruje da su vakcine spas u svoj ovoj ujdurmi neka se cepa,mene i moju porodici da niko ne uslovljava,ko se bode nek se neplasi ako veruje da mu je to spasenje..

laki

pre 2 godine

I odbrana i cuvanja javnog zdravlja je vasa Ustavna obaveza. Prema tome pitanje od znacaja za javno zdravlje je da onemogucite širenje zaraze tako sto ce na mesta velikih okupljanja moci da udju samo vakcinisani i oni koji su prelezali koronu. Ako na gudbalsku utakmicu moze da dodje ko hoce, onda onim koji su prelezali koronu ili su vakcinisani uskracujete slobodu kretanja. Niko ko je prelezao koronu ili je vakcinisan, nece da reskira da ga neodgovorni gradjani dovodi u opasnost zarazivanja i ako su simptomi kod vakcinisanih , blazi.

Ja

pre 2 godine

"Ako na gudbalsku utakmicu moze da dodje ko hoce, onda onim koji su prelezali koronu ili su vakcinisani uskracujete slobodu kretanja" reci da se salis, hahah.

Pitanje

pre 2 godine

Pustate utakmice, festivale, diskoteke a onda vam krivi mi koji necemo da se vakcinisemo a ne idemo na takva mesta.

zoran

pre 2 godine

Šta se pozivaš na Ustav!? Koliko puta si ga ignorisao? Potežete zakone samo kada vam odgovaraju..pozdrav svim botovima Srbije, punoglavci.

Petar

pre 2 godine

Treba da se vakcinisemo u sto vecem broju, jer samo tako mozemo pobediti ovaj opaki virus, a siguran sam da niko od nas ne bi zeleo da bude ponovo zatvoren.

Jovana

pre 2 godine

Kada korona zakuca na nečija vrata , mnogi će tada zažaliti što se nisu vakcinisali!

Laki

pre 2 godine

Kako se situacija pogoršava, s i građani treba da se plaše da se kovid 19 ne obnovi.

Vesna3112

pre 2 godine

Srbija bi veoma brzo resila probleme sa ovim virusom da se svi gradjani koji mogu vakcinisu.

Vesna3112

pre 2 godine

Trebalo bi poslušati struku i u što većem broju se vakcinisati.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17