• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

18.07.2021

11:55

KOLINDA NA ČELU NATO! NEKI U SRBIJI ĆE SE BAŠ, BAŠ OBRADOVATI... Ionako je niko ništa neće pitati, al bar je lepša od Stoltenberga!

Politika

KOLINDA NA ČELU NATO! NEKI U SRBIJI ĆE SE BAŠ, BAŠ OBRADOVATI... Ionako je niko ništa neće pitati, al bar je lepša od Stoltenberga!

Podeli vest

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović glavni je kandidat za generalnog sekretara NATO umesto Jensa Stoltenberga

Pre nego što je Jensu Stoltenbergu produžen mandat do 2022. mediji su isticali da bi njegova naslednica mogla biti Kolinda, a sada se ponovo pominje zajedno uz bivšu predsednicu Litvanije, gvozdenu ledi Daliju Grijbauskajte, i bivšu britansku premijerku Terezu Mej.

I dok Grabar Kitarović pakuje kofere za put u Japan, kao hrvatski član Međunarodnog olimpijskog komiteta, gde će prisustvovati svečanom otvaranju Olimpijskih igara, ponovo se aktiviraju priče kako vojni savez već duže vreme želi da vidi ženu na čelu te organizacije. A Kolinda ima iskustvo u NATO, bila je pomoćnica glavnog sekretara za javnu diplomatiju, u vojnoj uniformi više je puta putovala u Avganistan i dok je bila predsednica Hrvatske agitovala da male zemlje članice više izdvajaju za vojni budžet.

ALBANIJA UZIMA DEO MORA CRNOJ GORI, HRVATSKA JE VEĆ OTELA PREVLAKU... NISTE HTELI SA SRBIJOM, OVO JE CENA IZDAJE! Evropska komisija zaledila Podgoricu!

Sama Kolinda Grabar Kitarović otkako je izgubila izbore od Zorana Milanovića retko se pojavljuje u javnosti. Iako se o njenoj kandidaturi razgovaralo i na marginama nedavnog skupa u Bratislavi, Kolinda se ne izjašnjava, ćuti, a niko ne zna da li preduzima nešto oko lobiranja. Hrvatski premijer Andrej Plenković kaže da bi podržali njenu kandidaturu, ali da su to zasada samo glasine. 

- Spekulacije u medijima o kojima nemam saznanja - tvrdi premijer, uz dodatak da mu je drago da se o tome raspravlja, jer Kolinda "ima međunarodni ugled i razume međunarodne teme".

Šešelj "zaljubljen" u bivšu predsednicu Hrvatske!

Foto: Tanjug/Reuters

Izbor Kolinde Grabar Kitariović za šefa NATO posebno će obradovati lidera radikala Vojislava Šešelja, koji je u nekoliko navrata izjavljivao da mu je Kitarovićeva baš draga i da bi sa njom rado stupio u "bliski kontakt"!
- Za moju dragu Kolindicu sam uvek spreman - poručivao je Šešelj uz poruku da po svaku cenu želi da se vidi s Kitarovićevom.
Istina, bivša prtedsednica RH žalila se generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu što je vođa radikala oslobođen u Hagu.
Šešelj je tim povodom rekao da se Kolinda žalila UN jer joj nedostaje.
- Ja to razumem. Sve njene brige će proći kad joj dođem u Zagreb. Već sam joj rekao da iz naše odaje izbaci sve krevete - izjavio je lider radikala.

Više od godinu dana pre odlaska Stoltenberga, čiji se mandat završava 30. septembra sledeće godine, već je počelo kadriranje u kojem će glavnu reč imati Amerikanci. A Kolinda je bliska Americi, bila je i hrvatska ambasadorka u Vašingtonu, nakon što ju je Stipe Mesić spasao od bivšeg premijera Ive Sanadera kojem se zamerila.

DODIK BRUTALNO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA ZBOG SRBIJE, SRBA I SPC! Ovo su poslednji trzaji političkog klevetnika, samozvanog vrhovnog sudije!

Pričalo se da je o njemu govorila negativno američkoj strani, a kada su ti razgovori došli do premijera, on ju je maknuo sa mesta ministarke spoljnih poslova, a Mesić se zauzeo da ode u Ameriku. Ni tamo za nju nije bilo mnogo sreće, jer je izbila afera sa njenim suprugom Jakovom, koji je koristio službeni automobil u privatne svrhe, a nije bila ni u dobrim odnosima sa tadašnjom premijerkom Jadrankom Kosor, koja je nasledila Sanadera.

Sama Kolinda se i kao hrvatska predsednica rado slikala u vojnoj uniformi, pa i sa oružjem u ruci, a sada dovršava i doktorat na temu međunarodnih odnosa, gde se naravno spominje i uloga NATO. Nikada i nigde Kolinda nije kritikovala vojni savez za napad na Srbiju, a kao vrhovna zapovednica hrvatskih oružanih snaga zdušno je zagovarala odlazak hrvatskih vojnika u razne NATO misije, među onima i na Kosovo. Vojna pitanja i vojska bili su joj miljenice u mandatu kojeg neće u Hrvatskoj mnogi pamtiti po dobru, a nikada nije otkriveno ni zašto se zalagala za smenu šefa obaveštajne zajednice, koji je verovatno po funkciji mnogo toga znao.

Povukla se iz politike posle poraza od Milanovića!

Nakon gubitka izbora Kolinda je imala i zdravstvenih problema, a ove godine u septembru proslaviće 53. rođendan. U hrvatsku se politiku više ne meša, ne daje izjave niti komentariše svog naslednika. Bilo je i kalkulacija da bi mogla da preuzme vođstvo u HDZ. Odlaskom u MOK to je demantovala, barem privremeno.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan D

pre 2 godine

Auuu kad Čokolinda baci nekog us generalcica pod sebe ima da bude 2-3 blesava cro-usa ljubi ga majka vojničića !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija