• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Alo

19.07.2021

18:13

OVO JE UDAR NA SRBIJU! Erdogan: Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju samoproglašenu nezavisnost (tzv.) Kosova! Lider Turske poručio da će pričati sa Bajdenom o toj temi!

Politika

OVO JE UDAR NA SRBIJU! Erdogan: Ankara radi na povećanju broja zemalja koje priznaju samoproglašenu nezavisnost (tzv.) Kosova! Lider Turske poručio da će pričati sa Bajdenom o toj temi!

Podeli vest

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan govorio je o Kosovu i Metohiji pred turskim novinarima pre početka posete turskom delu Kipra, kada je istakao da Ankara "radi na povećanju broja zemalja koje priznaju (samoproglašenu) nezavisnost (tzv.) Kosova", prenosi Reporteri

Turski predsednik je dalje rekao da će o ovom pitanju razgovarati sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom.

- Znate gde god postoje potlačene države, mi smo tu da pomognemo, a jedna od ovih zemalja je (tzv.) Kosovo. Pokušavamo da radimo na povećanju priznanja (tzv.) Kosova. Sada postoji 114 zemalja koje priznaje (lažnu državu) Kosovo i želimo da se taj broj poveća. Nadamo se da ćemo ove godine na sastanku Ujedinjenih nacija, sastanku koji ću imati sa Bajdenom, ponovo razgovarati o ovoj temi. Po pitanju priznavanja (tzv.) Kosova, učinimo zajednički posao - rekao je Erdogan pred novinarima.


Turska jedna od prvih zemalja koja je priznala jednostranu proglašenu nezavisnost Kosova 2008. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crni

pre 2 godine

Hahahha a sta bi sad? Pa zar ovo nije prijatelj nase zemlje kako kaze predsjednik?

Rade R

pre 2 godine

"Nema vere u Turčina"! Samo je pitanje kad će i Rusima da pokuša da zabije nož u leđa! Turčin je to!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija