• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.07.2021

20:49

KOME HRVATSKA DAJE ULICE NEKA MU DA I EVRO! Vulin: Ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji!

printscreen

Politika

KOME HRVATSKA DAJE ULICE NEKA MU DA I EVRO! Vulin: Ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji!

Podeli vest

Povodom najave da će se lik srpskog naučnika Nikole Tesle naći na hrvatskom evru reagovao je i Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin

- Da ima živih potomaka Nikole Tesle u Smiljanu i Hrvatska i Srbija bi mogli da ih pitaju kome je slavni Tesla više pripadao, austrijskoj carevini u kojoj se rodio, Austrougarskoj u kojoj je rastao ili Srbiji, postojbini srpskog naroda kome je pripadao. To pitanje nema kome da se postavi, jer kada su Hrvati od nacista dobili NDH kao državu hrvatskog naroda, sve Tesle u Smiljanu, njih 91, sve su poklane - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom najave da će se lik srpskog naučnika naći na hrvatskom evru.

- Ono Tesli što nisu poklale ustaše u Drugom svetskom ratu, završile su ustaše u Bljesku i Oluji, pa u Smiljanu nema ni Tesli, ali gotovo ni Srba. Jedva da je po neki grob ostao sa imenom Tesla, a da nije srušen. Tesla, Srbin u Hrvatskoj do sada nije zaslužio velika priznanja, i poštenije bi bilo da Hrvatska stavi na evro one kojima poklanja ulice i trgove - Alojzija Stepinca, vikara ustaške vojske, Mila Budaka, jednog od osnivača NDH i krilatice "Srbe na vrbe", može i osuđenog teroristu ubicu ambasadora Rolovića, Mira Barešića. Kome Hrvatska daje ulice, neka mu da i evro", izjavio je ministar i predsednik PS-a Vulin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
đedo boško

pre 2 godine

https://www.24sata.hr/news/princ-srpskog-sveta-krvavi-pornoshow-aleksandra-vucica-775314

Mate

pre 2 godine

Pravo prigovora imaju samo članice EU. Treče zemlje, poput Maršalovih Ostrva, Bangladeša i Srbije, ne uzimaju se u obzir.

jura

pre 2 godine

Ovaj nije niti svjestan koliko zakopava sopstveni narod sa ovakvim izjavama. Hrvatska će kad tad Srbiju dočekati na volej zbog ovog klauna.

Ivan

pre 2 godine

Htjeli ste nam hrvatsku zemlju oteti a sad hocete i hrvatskog sina nikola teslu e necete CETNICI ! NIKOLA TESLA HRVATSKI SIN A MINISTAR VULIN PORIJEKLOM HRVAT !

Goran

pre 2 godine

Moze svako da misli sta hoce o Gospodinu Vulinu ali meni se njegova retorika mnogo svidja kada se radi o zastiti Srba u regionu, falsifikaciji historije itd. Samo tako neka nastavi Gospodin Vulin. Moju podrsku svakako ima

Smiljan

pre 2 godine

Hrvsti su u svojoj zemlji klali samo one koji su došli da je ruše i 41g i 91g a Tesla ne bi, on je rekao da je Hrvatska njegova Domovina. A unaš kako te Savznici iz WW2 ujedinjeni u NATO paktu izbombardovaše da zaustave srpske genocidne fašiste, a šta da sada još slušaju kako ti fašisti negiraju svoj genocid? Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i. Srbi kad uzmu Evro stavljaju jednu nacrtanu kap-suzu vekovnog srpskog mora, da ga imaju bar na kovanici, jer im ga maestralno izbiše iz glave 95g Toliko je Srbin da je Hrvatima izgradio prvu hidroelektranu u Everopi? Samo ta činjenica je dovoljna da EU zatvori usta Srpskoj banci koja priča o srpskom nasleđu kojeg NEMA, a ne vidi tamo hrvatsko nasleđe...

EU

pre 2 godine

Toliko ste kmečali o genocidnim Hrvatima(A prvi pokrenuli anrifašizam ) od 95g sa bolesnom propagandom ali eto sve vam uzalud, sada ceo svet zna da su ovde jedino Srbi genocidan narod, da jedino Srbi i Turci negiraju svoj genocid....etiketa je stavljena.

306 Alka 26 Oluja

pre 2 godine

Znate kako je divno slušati vas kako od 95g kukate i kmečite, a sada još krenite kukati Evropi kako Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana, koji su tako blizu vekovnog hrvatskog i katoličkog mora i miliona turista iz celoga sveta da vide čiji je...

zoran

pre 2 godine

Opet budala o svemu i svačemu...Tesla bi se stideo današnje Srbije i ovakvih kao što je Vulin..

Boris

pre 2 godine

Gde im je tkz.otac domovine Ante Starcevic ili ovaj iz devedesetih od toliko svojih velikana hoce Srbina ,pa gde je Pavelic,Francetic,Budak,Artukovic Stepinac,Tudjman sve veci od vecg

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija