• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTRS

06.08.2021

07:00

NA SRBIJU SU KRENULI I AMERI I EU I LONDON, A ONDA SE OGLASILA RUSIJA O PITANJU KOSOVA! Biće onako kako odgovara Srbima - TAČKA!

Politika

NA SRBIJU SU KRENULI I AMERI I EU I LONDON, A ONDA SE OGLASILA RUSIJA O PITANJU KOSOVA! Biće onako kako odgovara Srbima - TAČKA!

Podeli vest

Rukovodstvo nepriznatog Kosova nastavlja da sabotira dogovore o formiranju srpskih opština, izjavio je zamjenik direktora Odjeljenja za informacije i štampu MIP Rusije Aleksandar Bikantov

Kako kaže, Rusija očekuje od zapadnih zemalja objektivnu ocenu tog pitanja.

- Očekujemo od zapadnih učesnika procesa objektivan i zahtevan pristup proceni primene usaglašenih mera od strane kosovsko-albanskog rukovodstva koje je vrlo selektivno u pogledu sopstvenih obaveza, koje su godinama samo na papiru, kao što je slučaj sa dogovorima da se, na primer, formira zajednica srpskih opština na Kosmetu - rekao je on.

Kako je rekao, "Priština sabotira taj proces od 2013. godine bez jasne reakcije na svoje ponašanje od strane Brisela".

Diplomata je podsetio da su 4. septembra 2020. godine u Vašingtonu zabeležene brojne obaveze rukovodstva Beograda i Prištine, među kojima je moratorijum na promovisanje kandidature od strane Prištine u međunarodnim organizacijama, kao i obustavu rada Beograda sa svetskim prestonicama na povlačenju njihovog priznanja "nezavisnosti Kosova".

SVET VISI NA IVICI! IZRAEL SPREMAN DA NAPADNE IRAN! Ministar odbrane, jevrejske države o jačanju tenzija sa stalnim neprijateljem!

- Srpske vlasti ispunjavaju svoj dio dogovora, ako se to tako može nazvati - dodao je Bikantov.

Komentarišući medijske navode da 10 azijskih i afričkih zemalja trenutno razmatra mogućnost povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, ruski diplomata je rekao:

- Ako se neki članovi međunarodne zajednice spremaju da preispitaju svoju raniju ishitrenu odluku o priznanju pravnog subjektiviteta tzv. Kosova, onda je reč o suverenom izboru koji proizilazi iz trezvene analize situacije, uključujući i ponašanje Prištine - smatra on.

Bikantov je istakao da se zvanična Moskva zalaže za to da Beograd i Priština postignu održivu i obostrano prihvatljivu odluku na osnovu Rezulucije Saveta bezbednosti UN 1244.

- Ona mora da bude u skladu sa međunarodnim pravom i da dobije odobrenje SB UN, budući da je reč o osiguravanju međunarodnog mira i bezbednosti. Složićemo se samo sa onom odlukom koja će odgovarati samim Srbima. Nameravamo da se pridržavamo tog stava i u budućnosti - zaključio je Bikantov.

RUSIJA PRAVI NOVE MILIONSKE GRADOVE, ALI SA LEDINE! Šojgu jasan, treba nam pet velikih naučnih, industrijskih i ekonomskih centara!

Podsetimo, polsednjih nedelja Vašington, EU, ali London se prosto utrkuju kad je reč o navodnim idejama za rešenje kosovskog čvora!

Od 100, svih sto, su po Srbiju neprihvatljive jer podrazumevaju besuslovno priznanje Prištine, a zauzvrat se Beogradu nude stvari koje nisu realne.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihail

pre 2 godine

Nema tu pregovora Kosovo je Srbija i mogu se tretirati isto kao i Vojvodina TACKA

DEJAN

pre 2 godine

Oni su krenuli na Srbiju jos Devedesetih,ali sad ne bacaju bombe vec Srbiju ruse lazima ,propagandama i laznom diplomatijom.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17