• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

09.08.2021

12:49

Nebojša Bakarec: Đilas zagađuje i guši Beograd svojom mržnjom!

Politika

Nebojša Bakarec: Đilas zagađuje i guši Beograd svojom mržnjom!

Podeli vest

Dragan Đilas, jedan od uzročnika problema na deponiji u Vinči, usudio je da se javi povodom požara na deponiji i kaže: „Vinča nije gorela kad sam ja bio gradonačelnik“. Možda Vinča nije tada gorela, ali je goreo budžet Beograda

Uz to Đilas i njegovi su stvarali sve preduslove za nastanke požara na deponiji, tako što problem deponije nisu rešavali. Ugovor o rešavanju problema beogradske deponije Đilas, besramno naziva „pljačkaškim ugovorom“ o izgradnji spalionice. Đilas je oduvek bio zagovornik bezumnog licemerja. Otpad se u Vinči odlaže pola veka. Đilas i DS su vladali 13 godina i nisu ni hteli, ni znali da reše problem deponije. To znači da su Beogradu pripremali katastrofu. Кatastrofe neće biti zbog toga što su Vučić i SNS rešili taj problem, a izgradnja spalionice u Vinči je pri kraju. Uskoro će deponija biti zatvorena, a otpad se više neće odlagati, već se deo spaljivati u energani, a deo će biti recikliran. Sve to Đilas ne zna, pošto 7 godina ne dolazi na sednice Skupštine grada. Sramno je da problem deponije pominje čovek koji se sumnjiči da je 10 godina pljačkao Beograd i Srbiju. Sramno je da problem deponije pominje čovek koji je 5 godina dugovima zagađivao Beograd. Upravo je Đilas glavni zagađivač javnog prostora, svojim otrovnim gasovima mržnje. Uz to Đilasovi saradnici i DS su za 13 godina vlasti u Beogradu, uzduž i popreko opljačkali Beograd. Zbog toga je od 2013. do danas bilo uhapšeno preko 50 Đilasovih saradnika – pljačkaša! Da li je i Đilas pljačkao Beograd, zaključite sami – dok je bio gradonačelnik stekao je 619 miliona evra, a dug Beograda je narastao na 1,2 milijarde evra. 

Foto: printscreen

Đilas računa da smo zaboravili da je on planirao da problem deponije reši na sličan način, 2011., o čemu postoji odluka Skupština grada. Ceo proces u vezi za javno-privatnim partnerstvom za rešenje deponije Vinča počeo je još 2007. godine kada je Đilas bio ministar i kada je glasao da počne taj proces. Đilas je hteo da uzme štetne kredite od 179 miliona evra, sa kamatama od sedam odsto, i da građani plaćaju 127 evra godišnje i da tako vraćaju Đilasove štetne kredite. Za 30 godina, Đilas je hteo da svaku porodicu u Beogradu zaduži za 3.800 evra! Uz to Đilas je bio nesposoban da reši problem deponije, čak i na taj način. Naše, gradske vlasti SNS nisu zadužile Beograd, već smo pronašli partnera koji ulaže 330 miliona evra. Nismo opteretili građane, jer smo smanjili cenu grejanja i cenu naknade za odvoženje smeća, tako da građani neće plaćati nijedan dinar više nego ranije i neće biti opterećeni plaćanjem buduće takse koju će uvesti grad. Кomunalni računi će čak biti manji.

Đilas je to što halucinira u saopštenju, mogao da kaže kao odbornik Skupštine grada jer je gradski parlament dva puta raspravljao o javno-privatnom partnerstvu za Vinču. Međutim, Đilas ne dolazi na sednice Skupštine grada već 7 godina – neće da radi, a prima naknadu. I onda je normalno da ništa ne zna o deponiji. Jedino što zna je da zagađuje javnost svojom mržnjom! Кao ljubitelj zagađenja Đilas nije hteo da reši ni problem otpadnih voda Beograda. Naše, republičke i gradske vlasti SNS rešavaju taj problem. Beograd će imati pet fabrika za preradu otpadnih voda. Najveća fabrika biće u Velikom Selu, koja će pokrivati oko milion ljudi i čijom ćemo izgradnjom ukinuti 80 odsto svih izliva u Savu i Dunav. Projekat 5 fabrika za prečišćavanje se radi u saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a vrednost projekta je 271 milion evra u prvoj fazi, dok će druga faza koštati izmedu 400 i 600 miliona evra. To Đilas nije hteo, ni znao da reši. A kad počne izborna kapanja, Đilas će se zaogrnuti plaštom ekologa. On, najveći zagađivač Beograda, bivši predsednik DS, koja je 13 godina pljačkala Beograd. On, najveći zagađivač Beograda,  nekada svojim malverzacijama, a danas svojom mržnjom. Zemljo, otvori se!

Predsednik Vučić i SNS su uzdigli Beograd i Srbiju, tako da danas važi čuvena mudrost Duška Radovića: „Кo je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može se smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mafija bratija i partija

pre 3 godine

Pljunuti deda Eduard Bakarec!

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija