• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J. MARKOVIĆ

30.08.2021

23:30

SUD ZA OVK ODLUČUJE O PRITVORU ZLOČINCU! Stručnjaci: Tači ne sme biti na slobodi!

Politika

SUD ZA OVK ODLUČUJE O PRITVORU ZLOČINCU! Stručnjaci: Tači ne sme biti na slobodi!

Podeli vest

Sud za OVK u Hagu, koji "bivšeg kosovskog predsednika" i vođu terorističke OVK Hašima Tačija tereti za mučenje i ubistva Srba na Kosovu i Metohiji, uskoro će ponovo odlučivati o ukidanju pritvora za zločinca

Ekatarina Trandafilova, predsednica Suda za OVK, odredila je sastav tročlane Apelacione komisije koja će odlučivati o žalbi Tačijeve odbrane na određivanje pritvora. Apelaciono sudsko veće čine Majk Pikard, Emilio Gati i Nina Jergensen.


Komentarišući ove navode, advokat Dragoš Cukavac kaže da Tači zbog težine dela za koja se tereti nikako ne bi smeo da se brani sa slobode.

 

Opasno

Tači bi mogao da utiče na svedoke ako bi izašao iz pritvora. To se desilo u slučaju Ramuša Haradinaja, kada je pobijeno 15 svedoka
Dragoš Cukavac, advokat

Foto: printscreen youtube

- Imajući u vidu težinu dela za koja se tereti, Tači ne bi smeo da izađe iz pritvora. To bi bio pravni nonsens, zbog kojeg bi se sumnjalo u kredibilitet suda. Postoji objektivan strah da bi Tači mogao da utiče na svedoke ukoliko bi mu se dopustilo da se brani sa slobode. To se desilo u slučaju Ramuša Haradinaja, na primer, kada je pobijeno 15 svedoka iako su njihovi identiteti bili tajni. Albanci na Kosovu još žive u rodovsko-plemenskim zajednicama i sa "nelojalnim" pripadnicima zajednice najsurovije se obračunavaju. Zato Tači mora da ostane u pritvoru do početka suđenja - naglašava Cukavac.

Moj ugao
SVETOZAR VUJAČIĆ
ADVOKAT

Ne postoji šansa da Hašim Tači izađe na privremenu slobodu. Predsedavajuća Suda za OVK Ekatarina Trandafilova nije mu naklonjena i mislim da će mu Apelaciono veće odbiti žalbu.


Podsetimo, osim Tačija, pred Sudom za OVK optuženi su i njegovi saborci iz terorističke OVK Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići. Svi se terete za zlodela počinjena u 34 nelegalna pritvora OVK na Kosovu i u Albaniji. Konkretno, na teret im se stavlja mučenje najmanje 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno, u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija