• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2021

07:54

Frapirala sam se kada sam videla naslovnu stranu lista Danas! To je lažna, fabrikovana vest koja nema veze sa istinom!

Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Politika

Frapirala sam se kada sam videla naslovnu stranu lista Danas! To je lažna, fabrikovana vest koja nema veze sa istinom!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić demantovala je navode iz teksta pod naslovom "Penzioneri i radnici gube trku sa potrošačkom korpom", objavljenog na naslovnoj strani dnevnog lista "Danas", ističući da je reč o "potpuno lažnoj, fabrikovanoj vesti koja nikakve veze nema sa istinom"

 

Ona je gostujuću na Pinku rekla da je "Danas" nekada bio profesionalan i objektivan dnevni list za primer, a da je sada to "samo politički pamflet u vlasništvu Ðilasa i ljudi iz tog dela opozicije".

"Frapirala sam se kada sam videla tu naslovnu stranu, da tvrde da je 2010. godine prosečna plata za oko 200 dinara bila niža od prosečne protrošačke korpe, a da je to danas oko 8.000 dinara, to je tako brutalna laž", rekla je Brnabić.


Navela je da "Danas" tvrdi da je prosečna plata 2010. godine bila 39.580 dinara, a prosečna potrošačka korpa 39.779 dinara, te dodala da je da sada prosečna plata 66.092 dinara, a prosečna potrošačka korpa 74.057 dinara.

Pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku, Brnabić je Istakla da je potpuno netačno da je prosečna potrošačka korpa 2010. godine bila 39.779 dinara, već kaže da je bila 52.701 dinar.

"Razlika nije 200, već više od 13.000 dinara. I to je njima udarna vest na naslovnoj strani, čitava jedna strana potpuno lažne fabrikovane vesti koja nikakve veze nema sa istinom, već je potpuno suprotna istini", podvukla je Brnabić.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Istina je, naglašava, da je razlika između prosečne zarade i prosečne potrošačke korpe drastično smanjena.

"Da ne pominjem minimalnu zaradu i minimalnu potrošačku korpu gde imamo kontinuiran rast od 2015. godine", dodala je Brnabić.

Između ostalog, precizirala je da je 2010. godine minimalna zarada bila 153 evra, a ove godine 272 evra što je, dodala je, povećanje od 70 odsto.

"U maju 2011. godine, navodim taj period kao primer jer je ista metodologija kao danas, sa prosečnom zaradom ste mogli da kupite 94 kilograma svinjskog mesa, a sa prosečnom zaradom 2021. godine možete da kupite 144 kilograma svinjskog mesa", navela je Brnabić i zaključila da bi njoj i karikatura koja je objavljena uz tekst imala smisla jedino kad bi se podelila i to tako da na jednoj strani bude 2020. godina i Aleksandar Vučić sa građanima i penzionerima koji se pozdravljaju i "bacaju ''petaka'' jedni drugima zato što smo zajedno sa građanima uradili dobar posao i uspeli da steknemo ovako dobar životni standard".

"A sa druge strane karikature da bude 2010. godina i građani, ali ne sa Vučićem, već sa Ðilasom koji im uzima novac iz džepa. To bi bila prava slika stvari", ocenila je premijerka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srđan

pre 2 godine

Gospođa Brnabić ne treba da se brine toliko. Narod je prepoznao gospodu koji su uništavali Srbiju. Oni izbrisani za sva vremena i nije mi jasno šta očekuju više. Bolje da se sklone .

Raša

pre 2 godine

Baš tako penzioneri su prepoznali one koji su im pune 4 godine nezakonski umanjivali penziju od 20 %., ovo je ona prica, jel verujete više meni ili Vašim novčanicima.

Aleks

pre 2 godine

Prosečna plata 480 evra. Subjektivni osećaj 25 evra.

Zoran

pre 2 godine

Pa tada nije bio problem naci 200 din a kako da nadjem par hiljada sada da jedem a kamo li gace da kupim ili mast da vam olaksam to jest da me manje boli

Jadna i bedna

pre 2 godine

Ma nema veze potrosacka korpa za narod, i ovako godinama to prezivljavamo i dobro smo istrenirani.... Ja se samo sekiram za njihove potrosacke korpe, imaju li nasi politicari i njihovi tajkuni dovoljno i za neku krpicu od Armanija, Koko Sanel, Versacija.... Da ne pominjem i njihova jadna letovanja - paradajz turizam!

Đilasovci opet obmanjuju javnost! Ministarstvo finansija demantovalo navode "Danasa" o potrošačkoj korpi!
Društvo

Đilasovci opet obmanjuju javnost! Ministarstvo finansija demantovalo navode "Danasa" o potrošačkoj korpi!

U cilju istinitog informisanja javnosti i u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima („Službeni glasnik RS“ 83/2014, 58/2015, 12/2016), Ministarstvo finansija Republike Srbije demantuje navode iz teksta pod naslovom „Penzioneri i radnici gube trku sa potrošačkom korpom“ koji je objavljen na naslovnoj strani u dnevnom listu "Danas“ danas, u sredu 31. avgusta 2021. godine

31.08.2021

15:32

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija