• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.09.2021

13:01

Ovo je istina! Veselin Simonović raskrinkao svoje, evo zašto je opozicija bojkotovala izbore 2020. godine!

Politika

Ovo je istina! Veselin Simonović raskrinkao svoje, evo zašto je opozicija bojkotovala izbore 2020. godine!

Podeli vest

Veselin Simonović, urednik tajkunskog tabloida Nova koji je megafon vođe opozicije Dragana Đilasa, ogolio je svu istinu o bojkotu izbora 2020. godine

U kolumni pod naslovom "Dijalog slepih i gluvih" koji je objavio tabloid koji se štampa u Hrvatskoj, Simonović sasvim precizno i nedvosmisleno priznao da je bio zagovornik bojkota, ali da razlozi za takvu odluku ne leže u činjenici da izborni uslovi nisu bili fer.

Upravo to je, podsetimo, bojkotaška opozicija proglasila razlogom zašto je odlučila da ne izlazi na izbore.

- Bio sam zagovornik bojkota prošlih izbora - piše Simonović i u nastavku iste rečenice dodaje:

- Ne zato što nije bilo fer izbornih uslova, već zato što je opozicija bila slaba i bez ikakvog jasnog programa, pa je valjalo pustiti Vučića da uz pratnju trabanata trči sam - doslovce stoje u Simonovićevoj kolumni.

Foto: printscreen

Ovim su, dakle, u vodu pali svi pokušaji opozicije da bojkot izbora opravda navodnim neravnopravnim uslovima.

Foto: Tanjug

Veselin Simonović

Komentarišući Simovićeve reči, politički analitičar Dejan Vuk Stanković konstatuje da i u izborima koji slede opozicija maksimalno može da očekuju da eventualno uđe u institucije sistema, ali ne i da osvoji vlast.

- Nisu oni ni bojkotovali izbore zašto što su imali šanse da pobede nego zato što su znali ono što Simonović sada priznaje. To važi za izbore koji slede, nema tu ni programa ni političke moći da se pobedi. Dakle, i na izborima koji nam slede opozicija može eventualno da očekuje da uđe u institucije sistema ponovo i da se bore da možda na nekim budućim izborima budu jači. I sada je sve manje-više isto kao što je bilo. I dalje imate mnogo opozicionih poruka koje su različite, tako da tu nema nekog jedinstvenog programa i nema te opozicione stranke, barem tako pokazuju relevantna istraživanja, koja bi bila bar blizu da izborni proces učini dramatičnim ili neizvesnim - kaže Vuk Stanković za Republiku.

Foto: Tanjug

Dejan Vuk Stanković

Prema njegovim rečima, sve što je Simonović napisao kako je bilo pre više od godinu dana važi i danas.

- Niti opozicija ima neki profilisan program, niti je u međuvremenu napravljena neka opoziciona stranka koja može da stane na crtu vlasti. Znači, sve je isto kao pred prošle izbore - zaključio je sagovornik Republike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ljubiša

pre 3 godine

Hahaha, a sad ste "jaki", a i "imate program"...

Nebojsa iz Beograda

pre 3 godine

Vucic bar ima trabante pa mu program ubedjivanja naroda na Pinku kako super zivimo a ko vam kriv sto ne vidite i ne treba.

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šok odluka! Izrael pokreće pravni postupak protiv Makrona
Planeta

Šok odluka! Izrael pokreće pravni postupak protiv Makrona

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac izjavio je da je ministarstvu naredio da pokrene pravni postupak protiv francuskog predsednika Emanuela Makrona, nakon što je Pariz zabranio izraelskim firmama da učestvuju na predstojećem Vojno-pomorskom sajmu.

20.10.2024

19:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27