• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2021

13:21

Veće je šanse za ustoličenje Joanikije imao u Kabulu, nego na Cetinju - to je zajednički poraz Crne Gore!

Tanjug

Politika

Veće je šanse za ustoličenje Joanikije imao u Kabulu, nego na Cetinju - to je zajednički poraz Crne Gore!

Podeli vest

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić potvrdio je danas da ga je u zoru pozvao premijer Zdravko Krivokapić i da mu je saopštio da je u Crnoj Gori u toku državni udar, podsetio da je i ranije upozoravao da iza svih dešavanja na Cetinju stoji aktuelni predsednik i lider DPS Milo Ðukanović



Mandić je na pres konferenciji rekao da je Ðukanović bio u pozadini svih dešavanja, te da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza.

Pritom, istakao je, Ðukanović nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju.

- I sad imamo da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo nigde, nego daje izjave da je predsednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade - rekao je Mandić.

Mandić, koji i predsednik Nove srpske demokratije, rekao je da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju, navodeći da policija ima najveću odgovornost.

Potvrdio je da je njega i Milana Kneževića premijer Krivokapić pozvao rano jutros i da im je rekao da je u Crnoj Gori u toku državni udar.

Istakao je da su Knežević i on jasno saopštili da ustoličenje mitropolita mora da se upriliči na Cetinju i da zakon mora da važi jednako za sve.

- Nismo želeli da patrijarh i mitropolit budu onako ispraćeni danas na Cetinje, da moraju biti obezbeđivani sa protivterorističkim ćebadima - rekao je Mandić.

Krivokapiću je, kaže, rekao da su želeli da podele svu odgovornost u vezi s ustoličenjem, zahtevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Mandić je preneo čestitke Kluba poslanika DF ustoličenom mitropolitu crnogorskom primorskom Joanikiju.

Dodao je i da tom političkom savezu danas nije lako.

- Imali smo jednu akciju koja je kasnila, ali je dala dobar rezultat - poručio je Mandić.

Knežević je ironično primetio da je veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije imao u Kabulu nego na Cetinju.

Podsetio je da je samo sedam dana ranije na Cetinju na crkvenom tepihu i uz aplauze dočekan turski predsednik, dok su patrijarh srpski i mitropolit helikopterom morali da "preskaču" barikade.

- Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika - rekao je Knežević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija