• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

06.09.2021

17:04

KAKO SU RUSI SLOBI OKRENULI LEĐA?! Zbog ovakvog stava Černomirdina pred potpisivanje Kumanovskog sporazuma GENERALI SU PLAKALI!

Politika

KAKO SU RUSI SLOBI OKRENULI LEĐA?! Zbog ovakvog stava Černomirdina pred potpisivanje Kumanovskog sporazuma GENERALI SU PLAKALI!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Baki Anđelković svojevremeno je govoreći o Rezoluciji 1244 rekao da ne predstavlja ni pobedu ni poraz Srbije već da je to jednostavno prihvaćeno kako bi se zaustavilo bombardovanje SR Jugoslavije

Tada je otkrio i detalj iz pregovora o kome se godinama ćutalo.

- Pretili su da će srušiti hidroenergetski sistem. Te noći su bili pregovori, a ja sam ujutru bio kod (predsednika SRJ Slobodana) Miloševića. Posle dogovora oko Kumanovskog sporazuma bili smo na terasi kod Miloševića. Došao sam da se izborim da ne bude 7 nego 15 dana za povlačenje vojske. Milošević je tada pitao Viktora Černomirdina da li će nam Rusija, ako ne prihvatimo, pomoći na bilo koji način. Ruski ambasador je rekao: "Ne, mi ćemo se pridružiti daljem napadu na Jugoslaviju". Tako je otvoreno rekao. Ruski generali su počeli da plaču, ali su rekli da će stati uz svoju državu - ispričao je Anđelković gostujući u "Ćirilici".

Anđelković je ispričao i kako je organizovao Rusima doček na KiM.

- To je trajalo satima jer su menjali vreme dolaska. Ja sam napravio televiziju na srpskom i albanskom u Prištini. Pozivao sam preko televizije da narod izađe i da ih dočeka. I došli su na kraju negde oko ponoći. Prošli su kroz Prištinu. Bio sam iznenađen. Nisam znao da toliko ima Srba u Prištini. Bilo je na dočeku sigurno jedno 40.000 Srba. Bacali smo cveće na tenkove. Rusi su projurili kroz Prištinu i otišli na aerodrom Slatinu - rekao je Anđelković.

Podsetio je da su Rusi uspeli da se izbore za dva punkta na KiM.

- A bolje da nisu, to je tada bila raspadnuta ruska vojska, da budemo potpuno iskreni. Jedan punkt su dobili u mestu Mališevo, a jedan u Kosovskoj Kamenici. I kad sam prošao kroz taj ruski punkt bilo me je sramota. Sve raspadnuto. A onda dođeš na nemački punkt i sve izgleda kao da je Bondstil, ograđeno, sređeno... Tako da ni ta dva punkta nisu imala značaj u zaštiti Srba. Mislio sam da će Rusi da zauzmu jedan deo teritorije gde su Srbi i da je štite. A oni odmah otišli na aerodrom. Posle se ispostavilo da je taj ruski komandant pokrenuo tu jedinicu, koja je inače došla iz Bosne, a nije imao saglasnost Moskve. Ne znam da li je to istina - ispričao je Anđelković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Xxdet

pre 2 godine

Nepotrebno stavljate Ruse u los kontekst. Ruse koji su tada bili na vlasti je posle Gorbacova doveo Zapad. Kao i Gorbacov i oni su izdali i Rusiju a kamoli Srbiju i posle pobegli svi zajedno na Zapad. Ali sta je to u odnosu na vlast koju je Srbija imala ovde posle 2000 godine, koja je izdala Srbiju, predala sve nase oficire i Predsednika drzave zajedno sa kabinetom, opljackala privredu, dovela drzavu na rub raspada i na Kosovu i u Vojvodini, ne zaboravite da Tadic otvorio posebnu kancelariju Vojvodine u Briselu. Ono glavno je da danas Srbija ne bi postojala da nema Rusije koja je stavila zabranu na dalje rasparcavanje Srbije i zapretila zapadu ratom.

Laki

pre 2 godine

A kad su nas pa podrzali ili pomogli nam u nečemu od '90tih na ovamo nema tu ni bratstva, ni ljubavi ni ovovoga ni onoga tu su iskljucivo goli interesi i ništa više od toga.Bolji su od Amera samo u jednoj stvari, nikada nas nisu napadali i bombardovali i ništa više od toga.

Zagor

pre 2 godine

Isto bi bilo danas ili sutra da se ponove slične okolnosti. Boli qrac ruse za srbiju VAŽAN je ruski globalni interes.Ko misli drugačije obična je budala!

MALO KO ZNA, DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO U NAJGLEDANIJOJ AMERIČKOJ EMISIJI! Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika SRJ otkrio SVE!
Politika

MALO KO ZNA, DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO U NAJGLEDANIJOJ AMERIČKOJ EMISIJI! Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika SRJ otkrio SVE!

Čuveni američki televizijski voditelj Leri King preminuo je početkom godine, a u memoarima koje je upravo objavio Kris Spirou, američki političar i nekadašnji savetnik delegacije SRJ u Dejtonu, otkriveno je kako je dogovoreno i realizovano gostovanje bivšeg jugoslovenskog predsednik Slobodana Miloševića krajem decembra 1994. u čuvenoj Kingovoj emisiji

30.08.2021

20:52

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija