• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.09.2021

14:44

ANGELA MERKEL 13. SEPTEMBRA STIŽE U SRBIJU, očekuje je važan sastanak sa Vučićem!

Politika

ANGELA MERKEL 13. SEPTEMBRA STIŽE U SRBIJU, očekuje je važan sastanak sa Vučićem!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel posetiće Srbiju i Albaniju 13. i 14. septembra, gde će se sastati sa liderima te dve zemlje, ali i sa rukovodiocima BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i samoproglašenog Kosova, saopštila je zamenica portparola kabineta ministara Nemačke Martina Fic

 

"Kancelarka će narednog ponedeljka, 13. septembra, otputovati u radnu posetu Zapadnom Balkanu. Prvo će posetiti Beograd, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Centralne teme sastanka biće bilateralna, ekonomska pitanja i integracija sa Evropskom unijom", izjavila je zamenica.

Kako je dodala, nemačka kancelarka će se u Beogradu sastati sa predstavnicima građanskog društva zemalja iz regiona. Narednog dana Merkelova će otputovati u Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom, a teme razgovora će biti iste kao i na sastanku sa Vučićem.
U utorak veče će se održati zajednička večera kojoj će prisustvovati šefovi vlada svih zemalja Zapadnog Balkana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
boris

pre 2 godine

Sastanci sa Angelom Merkel su uvek od velike vaznosti za Srbiju.

Brankić

pre 2 godine

Podatak da sve više velikih nemačkih kompanija dolazi u Srbiju je pozitivan signal da je Srbija sigurno mesto za investiranje.

Brankić

pre 2 godine

Albanska strana ne zeli kompromisno resenje i dogovor sto dovodi do toga da dialog stoji u mestu, dok nasa strana ozbiljno i odgovorno pristupa pregovorima.

Brankić

pre 2 godine

Cene političari EU našu Srbiju, vide da se bori, radi, napreduje. Sprovela je teške reforme, sada ekonomija napreduje brže nego i u naj razvijenijim zemljama EU.

Brankić

pre 2 godine

Teško je promeniti politiku Amerike ili Nemačke po pitanju KIM ali bez obzira na takav njihov stav mi moramo sa njima ekonomski saradjivati.

Tamara

pre 2 godine

Verujem da ce biti uspesan sastanak, ipak to ne zavisi samo od nas.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija