• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2021

10:32

Misija pojedinca u politici je važna! Srbija ima faktor stabilnosti na Balkanu zahvaljujući Aleksandru Vučiću!

printscreen

Politika

Misija pojedinca u politici je važna! Srbija ima faktor stabilnosti na Balkanu zahvaljujući Aleksandru Vučiću!

Podeli vest

Aleksandar Vulin izjavio je danas izjavio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao šta znači snaga pojedinca u politici, zahvaljujući kojoj je Srbija danas poštovana i cenjena u svetu

- Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu, jer ima predsednika koga ljudi poštuju. Imao sam priliku da prisustvujem sastancima predsednika i u Briselu i u Moskvi, kod onih koji ga smatraju prijateljem i ne baš tako, ali svi ga doživljavaju sa velikim iskrenim poštovanjem koje se zaslužuje - rekao je Vulin na TV Hepi.

Govoreći o zajedničkoj sednici vlada Srbije i Mađarske, Vulin je ocenio da je Sporazum o strateškom partnerstvu između dve zemlje veoma značajan.

- Imali smo istoriju sukoba sa Mađarskom, a sada smo zahvaljujući ličnim odnosima predsednika Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana u istorijskom smislu na najvišem stepenu odnosa između naša dva naroda. To govori koliko je važna misija pojedinaca u politici - rekao je Vulin.

Istakao je da Mađarska, kada su u pitanju evrointegracije Srbije, uvek bez kompromisa i hrabro podržava stavove naše zemlje, naglašavajući da smo mi država bez koje nema stabilnosti na Balkanu.

Ministar je naveo da je sa mađarskim kolegom Šandorom Pinterom potpisao Sporazum o mešovitim policijskim patrolama na mađarsko-srpskoj granici i izrazio uverenje da će takav sporazum biti ubrzo postignut i kada je reč o makedonsko - srpskoj granici.

- Bez zajedničke borbe čitavog regiona, a pre svega mislim na Mađarsku i Srbiju nema načina da se zaštitimo. Svaki migrant koji ne uđe u Srbiju, je migrant manje u Beču, ali i u Beogradu. To moramo zajedno da radimo i da se borimo. Migranti kada čuju da je granica čvrsta, ne idu preko tog prostora, već na drugo mesto - naveo je Vulin.

Foto: MUP Srbije

Potpisivanje Sporazuma o mešovitim policijskim patrolama na mađarsko-srpskoj granici

On je podsetio da je Srbija od 2015. godine do danas dobila brojne pohvale za odlično upravljanje migrantskom krizom i da mu je izuzetna čast što se nalazi na čelu te radne grupe.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vođin zanosač muda u krivini

pre 2 godine

Izađi malo volino iz vođinog rektuma na svetlost dana, vidiš kako si ubledeo.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija