• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.09.2021

13:28

Izjava Vjose Osmani je poruka da za Prištinu Briselski sporazum ne važi! Tako se sabotira i svaki dogovor Beograda i Prištine!

Printscreen

Politika

Izjava Vjose Osmani je poruka da za Prištinu Briselski sporazum ne važi! Tako se sabotira i svaki dogovor Beograda i Prištine!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Beograd apsolutno kredibilan partner u ispunjavanju svih svojih preuzetih obaveza iz dijaloga i sagovornik u saradnji u domenima koji predstavljaju civilizacijsku tekovinu, poput potrage za nestalima, zbog čega je dobro što je Aljbin Kurti končno priznao postojanje arhiva takozvane OVK i da je spreman da ih otvori

Kako je istakao, samo tako ćemo osvariti dugo očekivani pomak u rasvetljavanju sudbine 1.600 nestalih, navodi se u saopštenju Kancelarije.

- Očekujemo da njegovim stopama krene i Vjosa Osmani i prizna da formiranje ZSO nije njen lični izbor, već obaveza koja je još pre 3069 dana preuzeta od strane Prištine i koja jednostano mora da se sprovede - rekao je Petković.

On je kazao da su neodgovorne poruke koje ponovo dolaze od političara iz Prištine da neće formirati Zajednicu srpskih opština, novi su kamen spoticanja u procesu normalizacije odnosa sa Beogradom.

- Izjava Vjose Osmani da ne može da postoji monoetnička tvorevina poput ZSO, zapravo je poruka da za Prištinu Briselski sporazum ne važi, onako kako je pre osam godina potpisan i kako ga je svojim autoritetom verifikovala i Evropska unija - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, svako ko sabotira Briselski sporazum, direktno sabotira i svaki dogovor Beograda i Prištine u procesu normalizacije odnosa i traganja za kompromisom, jer je, ističe, ispunjavanje do sada postignutih dogovora osnov za napredak u dijalogu i postizanje održivih kompromisnih rešenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Petković: Kurti prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa
Politika

Petković: Kurti prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa

Beograd je generator stabilnosti na Kosovu i Metohiji, a premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti je prepreka bilo kakvoj normalizaciji odnosa jer ometa dijalog, poručio je večeras direktor Kancelarije za KiM Petar Petković reagujući na tvrdnje Kurtija u intervjuu za Al Džaziru

11.09.2021

21:24

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17