• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2021

09:22

Selaković: Principijelna pozicija Jermenije po pitanju KiM!

Politika

Selaković: Principijelna pozicija Jermenije po pitanju KiM!

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je u sredu u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Jermenije Araratom Mirzojanom, kojem je zahvalio na principijelnoj poziciji Jermenije po pitanju KiM i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova


Ministar Selaković je upoznao sagovornika sa aktuelnom situacijom na KiM, kontinuiranim nesprovođenjem Briselskog sporazuma i primenom jednostranih mera.

Selaković je konstatovao tradicionalno dobre i prijateljske odnose Srbije i Jermenije, izrazivši spremnost za intenziviranje političkog dijaloga i unapređenje ukupnih odnosa dve zemlje.

Razgovarano je i o značaju razmena poseta na najvišem i visokom nivou, a šef srpske diplomatije najavio je da će uskoro biti imenovan ambasador Srbije u Jerevanu i izneo očekivanje da će Jermenija u što skorijem periodu otvoriti ambasadu u Beogradu.


Selaković je ukazao da je robna razmena daleko ispod potencijala privreda dve zemlje i poručio da je Srbija zainteresovana za identifikovanje oblasti od zajedničkog interesa kako bi ekonomska saradnja dve zemlje bila na zadovoljavajućem nivou.

Selaković je jermenskog ministra upoznao sa uspesima ekonomskih reformi Srbije u prethodnih sedam godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija