Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.09.2021

09:47

Kad vidim da su NVO i šiptarska lobistkinja protiv, znam da je zakon o policiji odličan!

MUP Srbije

Politika

Kad vidim da su NVO i šiptarska lobistkinja protiv, znam da je zakon o policiji odličan!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarisao je Nacrt zakona o policiji naglasivši da je odličan i da stoji iza svake napisane reči

- Zakon o unutrašnjim poslovima je odličan i stojim iza svake reči napisane u tom zakonu. Podržali su ga svi sindikati u policiji, koji valjda nešto znaju o tome jer se taj zakon odnosi na njih. Podržali su ga i mnogi eksperti koji se bave ovom materijom. Zakon je trebalo da reguliše mnogo važnih stvari, napadnut je iz sve snage od raznog NVO šljama, od raznih špijunskih organizacija. Predsednik Vučić i ja smo dugo razgovarali o tome, obavestio sam ga o informacijama da određene službe koriste ovaj zakon i pripremaju ga kao jedan od razloga za što masovnije proteste, a onda naravno i sukobe sa policijom i državom - izjavio je ministar Vulin na televiziji Pink upitan da prokomentariše povlačenje Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima iz procedure. 

Na opasku voditelja da je Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima komentarisala i Viola fon Kramon, ministar Vulin je rekao da odlično poznaje Aleksandra Vučića, da su saborci decenijama, i "da je on znao da će fon Kramon tražiti da se ovaj zakon povuče, podržao bi me i ne bi ga povukao nikada. Da ta šiptarska lobistkinja odlučuje o nama? Kad ona stane sa svim Đilasovim medijima i svima koje on zapošljava u svojoj partiji, i nevladinim organizacijama, onda znamo gde je pravda i gde je istina. Predsednik Vučić je, na osnovu svih informacija koje ima, doneo  odluku o povlačenju nacrta zakona. Predsednička se ne poriče. Još jednom vam kažem da je zakon dobar." 

Ministar policije je istakao da je zakon, između ostalog, trebalo da reguliše i upotrebu biometrijskih kamera. „Znate kad ovi odu da cvile da dobiju britansku vizu, moraju da daju sve svoje biometrijske podatke, uključujući i zenicu oka. Zenicu oka vam snime i to ostaje zauvek u njihovim evidencijama. I onda odete u London koji je potpuno pokriven biometrijskim kamerama, i jedan je od najbezbednijih gradova na svetu, vi veselo tamo skakućete, a oni, ne samo da znaju ko ste, nego imaju i vašu zenicu oka. Ali u svojoj zemlji, u Srbiji, a to ne. To ne sme da se desi", rekao je ministar Vulin i podsetio da mi i sad imamo kamere. „One nisu biometrijske ali su kamere, pa kad se nešto desi naš operativac 24 sata gleda u kameru, traži vas, pa vas na nekoj nađe i prati vaše kretanje. Ali, sa biometrijskim kamerama ni maska vam ne pomaže, prepoznaje se hod, kretanje, ne možete da se sakrijete. Ne možete ni sad da se sakrijete ali policiji je otežan posao. Šta običnom čoveku to smeta? Ako ne planirate nekog da ubijete, pretučete, opljačkate, ukradete automobil, nemojte ničega da se bojite. A kad se nešto desi, onda svi kažu zašto je policija nesposobna, zašto ga niste našli? Pa pomozite nam, pomozite i sebi da budete bezbedni. Mi smo inače bezbedan grad i bezbedna zemlja po svim pokazateljima i u to uopšte nemojte da sumnjate", poručio je ministar Vulin.


Ministar je podsetio da je 1903. godine policija donela uredbu po kojoj kalfe moraju da imaju fotografiju u legitimaciji i izbili su krvavi neredi, bilo je i mrtvih. „Kada je uvedeno da svako mora da policiji da svoj otisak prsta to je bilo smatrano kršenjem ljudskih prava, a ko se sada buni zbog otiska? Ovo su stvari koje će se desiti. Predsednik je doneo takvu odluku i ja stojim iza nje, ali vam još jednom kažem - zakon je odličan i nemam ni najmanju dilemu da sam na pravoj strani kada vidim ove NVO špijune i Violu fon Kramon kako su veseli u borbi protiv toga da Srbija bude bezbedna", rekao je ministar Vulin.  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Safko Njemanitz

pre 2 godine

mislim svima u svetu je jasno da britanska kraljevina je pedofilska pa su britanci pojacali bezbednost i kamere oko britanskog nacistickog dvorca u slucaju da se roditelji silovane dece pojave oko dvorca u zelji da zastite decu i napadnu pedofilsku okrunjenu oligarhiju koja je silovala Jugoslaviju i bombardovala srpsku decu rothshcildovim vatikanskoizraelskim solomonskim uranijumom , britanska dvorska pedofilska oligarhijska bezbednost je postavila bolje kamere da moze brze da detektuje postene gradjane koji zele da sruse britanski dvorski oligarhijski okrunjeni pedofilski kriminalni sistem ., pa zato britanska kriminalna oligarhija mora da ima pojacanu bezbednost i precizne kamere da moze brze da detektuje , reaguje i uhapse postene gradjane , prevarenu radnicku klasu i roditelje koji pokusavaju da zastite svoju decu od britanskog okrunjenog rimskosolomonskog jezuitskog pedofilskog robovlasnickog oligarhijskog dvorskog genetski prioritetnog nacisticko teroristickog drustva .

Baća

pre 2 godine

Uvek mi se dopadao Vulinov beskompromisan govor o bilo kom problemu, redivno potkrepljen činjenicama. Vučić, kao predsednik Srbije, mora da vodi računa o diplomatskom rečniku, ali Vulin ne mora. I dobro je da imamo takvog ministra koji ne jajari, već za razliku od nekih drugih u Vladi, uvek kaže šta misli.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija