• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

25.09.2021

12:50

OPET SU MU SRBI KRIVI ZA SVE! Kurti za najnovije incidente optužio zvanični Beograd!

Politika

OPET SU MU SRBI KRIVI ZA SVE! Kurti za najnovije incidente optužio zvanični Beograd!

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da su napadi na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu "akcije koje podstiče Srbija". Ovakvom izjavom nastavlja se praksa tzv. kosovskog premijera da za sve što se dogodi optuži zvanični Beograd

Kurti je na Fejbuku napisao da je preliminarna istraga pokazala da je požar u prostorijama Registracionog centra Zubin Potok podmetnut.

- Bacili su i dve ručne bombe u Zvečan, takođe u zgradu Registracioniog centra, ali srećom nisu eksplodirale. Pojedinci ili grupe čije kriminalne aktivnosti ugrožavaju vladavinu prava, reda i javne bezbednosti napadaju našu državu i narušavaju mir. Jasno je da ih podstiče i podržava Srbija, tamošnji autokratski režim. Nažalost, pred očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova da izazove ozbiljan međunarodni sukob - rekao je Kurti.

On je dodao da napadi "palikuća i zločinaca neće biti tolerisani".

- Kosovska policija je stručna institucija koju treba da poštuju svi. Pozivam građane, posebno severno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da se smire i sarađuju sa kosovskim institucijama - poručio je Kurti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ćikula

pre 2 godine

Zamislite, kad im je ovo vođa, ovaj glupan, kakvi su ostali, šipci?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija