• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2021

07:40

OSMI DAN PROTESTA NA KiM! Građani i dalje na barikadama, specijalci se ne povlače! Na administrativnim prelazima mirno, ali napeto!

Kosovo Online

Politika

OSMI DAN PROTESTA NA KiM! Građani i dalje na barikadama, specijalci se ne povlače! Na administrativnim prelazima mirno, ali napeto!

Podeli vest

Protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u drugu sedmicu

 

Situacija na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, između centralne Srbije i Kosova i Metohije, gde su već osmi dan raspoređene specijalne jedinice kosovske policije, jutros je mirna, ali i dalje napeta, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška-Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini.

Oni su rešeni da tu ostanu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da privremene prištinske institucije povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM.

Foto: kosovo-online.com

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške. 

Noć na administrativnim prelazima protekla je mirno, a tako je bilo i juče.

Osmi je dan krize, već tri dana naletali su i ratni vazduhoplovi snaga bezbednosti Srbije. Viđeni su prvo naleti borbenih helikoptera, naleti orlova i "migova 29", i nalet dva "orla" u niskom letu. Prostor je nadletao i helikopter Kfora.

Prostor oko Brnjaka i Jarinja uz administrativnu liniju i juče su u više navrata nadletali avioni Vojske Srbije, a zatim i Kfora, kako bi nadgledali bezbednosnu situaciju.

Jučerašnji naleti aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva i helikoptera Kfora odvijali su se u vreme kada su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli deo vojnih snaga koje se nalaze u stanju povišene borbene gotovosti, a raspoređene su u okviru taktičkih grupa koje se nalaze u garnizonu u Raški, vojnoj bazi "Rudnica" i na pravcu ka administrativnom prelazu Jarinje.

Sa njima je bio i ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 2 godine

Bravo za Srpske heroje na Kosovu i Metohiji. Hrabri Srbi, budite jaki cela Srbija je uz Vas kao vojska i policija a najveci Predsednik Vučić.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17