• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.09.2021

10:22

MOGUĆE POVLAČENJE ROSU SA SEVERA KOSOVA I METOHIJE!

Beta

Politika

MOGUĆE POVLAČENJE ROSU SA SEVERA KOSOVA I METOHIJE!

Podeli vest

Reporter RTV Pink, Mladen Mijatović, uključio se u emisiju "Novo jutro" iz Kosovske Mitrovice i istakao da je situacija na administrativnim prelazima nepromenjena, ali i da se, prema nezvaničnim informacijama, može dogoditi povlačenje snaga Rosu, a da njihovo mesto zauzmu snage Kfora

 

- Grupa mladića srpske nacionalnosti napadnuta je sinoć ispred Kancelarije ministarstva za poljoprivredu u južnom delu Kosovske Mitrovice. Tom prilikom, kako nezvanično saznajemo, tri osobe srpske nacionalnosti zadobile su lake telesne povrede i nalaze se na kućnom lečenju. Kosovska policijska služba je reagovala nakon primljene dojave da su napadnuti mladići srpske nacionalnosti i privedeno je 10 osoba među njima su i dva maloletnika. Pretpostavlja se, prema nezvaničnim informacijama, da su napadači albanske nacionalnosti, a osmorici od desetorice uhapšenih određen je pritvor - podsetio je Mijatović.

Kada je reč o trenutnoj situaciji na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, Mijatović izveštava da su pripadnici Rosu i dalje na istim pozicijama, sa dugim cevima i oklopnim vozilima. 

- Situacija uz administrativnu liniju koja se proteže pored Jarinja i Brnjaka i koja povezuje severni deo južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija sa centralnim delom Srbije je, što se bezbednosti tiče, nepromenjena. Pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije Rosu i dalje su raspoređeni na Severnom delu južne autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, i dalje se oni tamo nalaze sa dugačkim cevima, odnosno sa automatskim puškam, a tamo je i lociran određeni broj borbenih oklopnih blindiranih vozila. Tu se nalaze i vozila tipa Hamer. Građani srpske nacionalnosti i dalje su u velikom broju na barikadama koje su postavljene i oni su proveli još jednu besan u noć u šatorim. Oni su odlični da do daljnjeg ostanu i da se ne pomeraju sa svojih pozicija koje onemogućuju potpuni saobraćaj ili bilo kakav saobraćaj između severnog dela Kosova i Metohije i centralne Srbije. 

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, moguće je povlačenje Rosu.

- U ovom trenutku nepotvrđena informacija, snage Kfora obavili su određene razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini i kao jedna od opcija koja se nezvanično pominje, a koja bi doprinela rešavanju ove krizne situacije koje traje već devet dana, je odlazak specijalnih jedinica Rosu sa severa Kosova i Metohije i na njihovo mesto mogućnost raspoređivanja pripadnika Kfora. Da li će do toga doći ili će neko drugo rešenje biti sproveden u delo znaćemo u narednom periodu - rekao je Mijatović. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija