• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.09.2021

16:09

Kurti, za ovo što si nam uradio moraš da budeš kažnjen - Ovo je potpuno neprihvatljivo, BESNI SMO!

Politika

Kurti, za ovo što si nam uradio moraš da budeš kažnjen - Ovo je potpuno neprihvatljivo, BESNI SMO!

Podeli vest

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj optužio je takozvanog premijera u Prištini Aljbina Kurtija da je današnjim sporazumom u Briselu naneo nesagledivu štetu Kosovu, zbog čega mora da bude kažnjen

 

- Molimo kosovsku vladu da odmah objavi integralni tekst sporazuma o registarskim tablicama. Ako je istina da je vlada pristala da se prema severu ponaša drugačije od ostatka Kosova, ovo je za nas potpuno neprihvatljivo i kažnjivo. Ne može se uticati na unitarni karakter države. Takođe, besni smo zbog poistovećivanja specijalne policije Kosova sa kriminalnim grupama koje su blokirale puteve na severu. To je prekršaj i udarac suverenitetu Kosova! - napisao je na Fejsbuku Ramuš Haradinaj i dodao:

- Dakle, sporazum da KFOR preuzme očuvanje reda na severu, kada je ovo ekskluzivna kompetencija državnih institucija i kada je misija KFOR-a vojska, to je povratak i koncesija protiv Srbije i sa ozbiljnim posledicama po Kosovo. Premijer ima dužnost da razjasni narodu o svaki detalj ovog sporazuma i hitno podnese izveštaj Skupštini Kosova. Niko nema mandat da potpiše bilo kakav sporazum koji može biti suprotan suverenitetu zemlje!

ŠIPTARI SE POVUKLI, ODUSTALI OD SKIDANJA TABLICA! Kurti doživeo fijasko u Briselu - Vučić izvojevao pobedu za Srbiju!

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je srpska strana u Briselu prihvatila, kako je EU saopštila, kompromisni predlog za deeksalacoiju situacije na severu Kosova i Metohije.

Aljbine, kapitulirao si pred Vučićem! Glavni urednik prištinske Gazete Ekspres, Berat Buzhala, upropastio Kurtija!

Vučić je preneo da su se, pod tačkom 1, obe strane u Briselu dogovorile da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka, simutano sa uklanjanjem barikada, 2. oktobra od 8 sati, i da se ROSU povuku najkasnije do 16 sati tog dana.

- Došli smo do neke vrste kompromisnog rešenja za deeskalaciju situacije na severu Kosova, kojim sam veoma zadovoljan. Dogovoreno je da se ROSU povuku sa Jarinja i Brnjaka 2. oktobra od 8 sati simultano sa uklanjanjem barikada, najkasnije do 16 sati - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Luka

pre 2 godine

Haradinaj tebi je mesto u Hagu,a vaši snovi o Kosovu kao državi ,ostaje nedosanjani san.

Aleksandar

pre 2 godine

Dokle bre vise dami hrvati suspenduju fb,a objaviosam sliku Srpskih Migova

Vasilij

pre 2 godine

Dok vas je Haradinaj guzio kmečali ste, a sad mu aplaudirate. Znači da vam se dopalo.

Zeko

pre 2 godine

Aj vise ne balegaj. Kosovo je Srbija i Kurti je shvato sta treba da radi. Salje te uskoro u Hag, nemoj da mislis da te zaboravio.

ratko

pre 2 godine

tebi haradinaj je bolje da umuknes i ti ces u zatvor kao ratni zlocinac

Dragoljub

pre 2 godine

ipak ne bi trebalo da lazete narod,kompromis po kpmpromis,mic po mic,oni nezaustavljivo napreduju,mi moramo u Kursumliju po vakcinu a oni promovisu knjige po beogradu.

beduin

pre 2 godine

Kosovske tablice, od nezavisnosti su bile skidane na ulazu u Srbiju. Od ponedeljka, oznake Republika Kosovo na tablicama biće prekrivene stikerom. Srpske tablice su slobodno ulazile na Kosovo. Od ponedeljka grb na srpskim tablicama biti ce prekriven stikerom. Da bi se to sprovelo na kosovskoj granici potruditi ce se Kfor, koji nikada tu nije stajao. Nasadi ih Kurti!

Stojke

pre 2 godine

Mozes samo da ga d...s i Kosovu i Srbiji...Kosovo je AP Srbije,dakle deo Srbije, a to su i tvoji zapadni drugari shvatili,pa te sad pustaju niz vodu...A mi cemo tek da dodjemo

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija