• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo-online.com

02.10.2021

12:24 >> 15:17

POVUKLA SE ROSU! Šiptarski specijalci napustili Jarinje! /VIDEO/

Tanjug

Politika

POVUKLA SE ROSU! Šiptarski specijalci napustili Jarinje! /VIDEO/

Podeli vest

Specijalci ROSU upravo su se povukli sa Jarinja nakon što su ranije danas odbili da to urade zbog, kako tvrde, kamiona na kom je bio istaknut transparent sa natpisom "Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština"

Prethodno se policija tzv. Kosova vratila na položaje na "Jarinju".

Nakon što su Srbi potpuno oslobodili putni pravac ka Leposaviću i odvezli kamion sa transparentom "Dobrodošli u zajednicu srpskih opština", specijalci ROSU ne pokazuju nameru da se povuku sa administrativnog prelaza Jarinje.

Jedinice ROSU uprkos dogovorenom prekinuli su povlačenje.

Prema poslednjim informacijama pripadnici ROSU su počeli da se povlače sa administrativnog prelaza Jarinje, ali su se ubrzo vratili, tražeći da se skloni kamion sa natpisom Zajednica srpskih opština.

Foto: Informer

Počelo povlačenje ROSU

 

Prethodno je nekoliko kamiona koji su bili na početku blokade idući od administrativnog prelaza Jarinje oslobodilo i drugu saobraćajnu traku. Pomeraju se i druga vozila koja su bila tu.

Foto: Tanjug

Povlačenje ROSU

Sada se očekuje da se i pripadnici ROSU, kako je juče dogovoreno, povuku sa administrativnog prelaza.

Na Brnjaku je sat vremena nakon Jarinja oslobođena jedna saobraćajna traka iz pravca Zubinog Potoka ka tom prelazu. 

Foto: Informer

Jarinje

Reč je o levoj strani puta iz pravca Zubinog Potoka ka prelazu Brnjak. 

Prethodno je na Jarinju oslobođena jedna traka Ibarske magistrale, uoči planiranog povlačenja specijalnih jedinica Rosu. 

Pripadnici ROSU koji su danima bili na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak još uvek ne žele da se povuku uprkos tome što je postignut dogovor i prva vozila KFORA - stigla na prelaz.

Sada zahtevaju da se oslobodi i druga kolovozna traka.

Foto: Informer

Kfor na Jarinju
Vojnici Kfora su stigli na Jarinje

Vojnici Kfora su stigli na Jarinje i po njihovim rečima tu planiraju da ostanu dve nedelje. Očekuje se povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, dok su pripadnici Rosu spakovali opremu u džipove.

Okupljeni narod takođe polako se priprema za odlazak sa Jarinja, pakuju svoje stvari, a prema postignutom dogovoru u Briselu, vojnici Kfora će tu ostati dve nedelje.

Foto: kosovo-online.com

Brnjak

Čekaju se dalje instrukcije

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić izjavio je da su pripadnici Kfora juče zatražili da se oslobodi jedna traka Ibarske magistrale kako bi na administrativnim prelazima mogli da preuzmu poziciju specijalnih jedinica Rosu.

- Posle jutrošnjeg razgovora, rekli su da čekaju dalje instrukcije - rekao je za RTS Todić.

Dodao je da je protekla noć bila mirna i da očekuje da tako ostane i tokom dana.

Vojnici Kfora su jutros oko osam sati stigli na Jarinje, dok pripadnici Rosu pakuju opremu u džipove, a okupljeni građani polako se pripremaju za odlazak sa Jarinja, u skladu sa sporazumom postignutim u Briselu.

Rok za odlazak Rosu jedinica je danas do 16.00 sati.
 

Slična je situacija i na administrativnom prelazu Brnjak, gde su takođe pristigli vojnici Kfora.

Od ponedeljka na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa "stikerima" do konačnog rešenja registarskih tablica.

Kao poslednja tačka dogovora, predviđa se formiranje radne grupe koja će raditi na trajnom rešenju za registrske tablice po standardima i praksama EU.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija