• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2021

12:35

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Države Kuvajt! Češća razmena poseta doprinela bi boljoj saradnji!

Tanjug

Politika

Predsednik Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Države Kuvajt! Češća razmena poseta doprinela bi boljoj saradnji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa kuvajtskim ministrom spoljnih poslova Ahmedom Naserom Al-Mohamed Al-Ahmed Al-Džaber Al Sabahom i izrazio zadovoljstvo zbog njegovog učešća na skupu posvećenom 60. godišnjici Pokreta nesvrstanih zemalja

Vučić je tom prilikom konstatovao da je poseta ministra Al Sabaha prva poseta jednog šefa kuvajtske diplomatije Beogradu u novije doba, jer posete na nivou ministra spoljnih poslova nije bilo još od postojanja SFRJ, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

 

 


Ministar Al Sabah preneo je pozdrave emira Kuvajta, koga je predsednik Vučić pozvao da poseti Srbiju.

Foto: Tanjug

Vučić i Al Sabah saglasili su se da bi češća razmena poseta zvaničnika dveju zemalja doprinela tome da Srbija i Kuvajt jasnije sagledaju mogućnosti za saradnju, posebno ekonomsku, koja je trenutno daleko ispod realnih mogućnosti i ne odražava dobre odnose dveju zemalja.

Kako se navodi, s tim u vezi su naglasili značaj obnavljanja rada Mešovite komisije za saradnju, a ministar Al Sabah je izneo konkretne predloge za saradnju, koji su, kako je rekao, proistekli iz novih okolnosti koje je donela aktuelna pandemija, a to su oblast zdravstva, poljoprivreda i prehrambena industrija, kao i obrazovanje i IT sektor i sektor veštačke inteligencije.

Takođe, dogovoreno je da je u vezi toga pripremi mapa puta saradnje.

Ministar Al Sabah je podsetio da je čuvene vodotornjeve, simbol modernog Kuvajta, izgradila kompanija iz Srbije i rekao da se nada da će još takvih simbola obeležiti istorijske veze dveju zemalja.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Melanija

pre 2 godine

Odlicna saradnja Vucica sa drugim drzavnicima govori o njegovoj sposobnosti i borbi da Srbiju vodi vrlo profesionalno. Nadamo se da ce biti tako i ubuduce, naravno uz podrsku naroda koja je neophodna.

ćorka bato

pre 2 godine

Koliko je srpske dece ostalo gladno, zato što je država odvojila pare za vas botove i partijske parazite?

Jelena

pre 2 godine

Srbija je uvek otvorena za saradnju i prijateljske odnose, to je bolja budućnost za svaku stranu

Milaa

pre 2 godine

Sigurni smo da će ovaj sastanak još više učvrstiti partnerske odnose i višedecenijsko prijateljstvo između Srbije i Kuvajta.

Milaan

pre 2 godine

Odnosi Srbije i Kuvajta su dobri i prijateljski i treba raditi na unapređenje bilateralnih odnosa u svim sferama.

Milaana

pre 2 godine

Sa Kuvajtom imamo brojne zajednicke interese i zajednicke buduce poslovne poduhvate.

Grada

pre 2 godine

Nadamo se u budućem periodu boljoj i uspešnijoj saradnji

Sara

pre 2 godine

Verujem da će u budućnosti saradnja biti na mnogo višem nivou

Klara

pre 2 godine

Kuvajt i Srbija bi zaista trebale da imaju mnogo bolje odnose što se tiče svega!

Ana

pre 2 godine

Ucestalija trgovinska razmena doprinece boljoj ekonomiji, ocekujem da ce tako i biti sa Kuvajtom!!

Ivana

pre 2 godine

Hvala Vučiću na svemu što radi da sačuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države, za veliki opstanak i azvoj naše države. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu. Srbija se cela razvija i gradi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija