• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2021

12:45

Predsednik Vučić sa šefom iračke diplomatije! Potrebno je obnoviti rad Mešovitog komiteta!

Tanjug

Politika

Predsednik Vučić sa šefom iračke diplomatije! Potrebno je obnoviti rad Mešovitog komiteta!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Irak Fuada Huseina, koji predvodi delegaciju svoje zemlje na obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja i koji je preneo pozdrave iračkog državnog vrha

Predsednik Vučić je ministru Huseinu rekao da srpski narod gaji iskreno prijateljstvo prema iračkom narodu, što se odražava kroz višedecenijske dobre bilateralne odnose, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.



Vučić je zahvalio na podršci koju Irak pruža celovitosti i suverenitetu Srbije i dodao da Srbija, sa svoje strane, podržava suverenitet i celovitost Iraka.

Foto: Tanjug

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrani interes za povećanjem ekonomske saradnje i trgovinske razmene, izrazivši nadu da će uskoro biti zaključen novi Sporazum o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji između Srbije i Iraka, koji će dati podstrek razvoju jačih veza u različitim oblastima, poput poljoprivrede, građevinarstva, zdravstva i farmaceutske industrije.

Foto: Tanjug

Predsednik Vučić je podsetio na pređašnja iskustva srpsko-iračke saradnje, a ministar Husein je pozvao srpske kompanije da učestvuju u ponovnoj izgradnji iračkih kapaciteta u različitim oblastima i pomognu diversifikaciju ekonomije te zemlje.

Na sastanku je zaključeno da je potrebno obnoviti rad Mešovitog komiteta za saradnju i uspostaviti kontakte između predstavnika poslovnog i društvenog života Srbije i Iraka, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jeca

pre 2 godine

Srbija i Irak dele jednake interese, što se i jasno vidi kroz dugogodisnje partnerstvo i saradnju

Klara

pre 2 godine

Srbija i Irak su dve jako slične države, što se da primetiti po dugogodišnjoj saradnji

Ivana

pre 2 godine

Srbija i Irak zaista treba da nastave da rade na ekonomskom napretku razvoja i naše. Nama su potrebni energenti, nama su potrebo dasačuvamo teritorijalni integritet i suverenitet. Nijedan predsednik do sada ovoliko se nije se borio za Srbiju.

Maki

pre 1 godinu

Saradnja između dve zemlje mora da se neguje i da se gradi na poverenju.

Ivan

pre 1 godinu

Potrebene su nam nove investicije i projekti to je od ključnog značaja za našu zemlju

Jovan

pre 1 godinu

Srbija gradi svoj put onako kako treba, predsednik Aleksandar Vučić je zaslužan za sve.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija