• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.10.2021

11:18

Brnabić sa Lekijem! Srbija želi da unapredi saradnju u oblasti filmske industrije!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

Brnabić sa Lekijem! Srbija želi da unapredi saradnju u oblasti filmske industrije!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa specijalnim izaslanikom predsednika vlade i državnom ministarkom u Ministarstvu spoljnih poslova Indije Menakši Leki i tom prilikom složile se da postoji više strateških oblasti u kojima se saradnja dve zemlje može unaprediti, uključujući poljoprivredu, energetiku, trgovinu i kulturu

Kako se navodi u saopštenju Vlade, Brnabić je izrazila zadovoljstvo zbog dolaska indijske delegacije i učešća na sastanku posvećenog obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja, posebno imajući u vidu ulogu i značaj Indije u tom pokretu.

Brnabić i Leki potvrdile su u razgovoru da su odnosi dve zemlje tradicionalno dobri i prijateljski, a predsednica Vlade izrazila je zahvalnost Indiji na principijelnom stavu po pitanju Kosova i Metohije i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Dodatno, Srbija je zainteresovana za unapređenje saradnje u oblasti filmske industrije, navodi se u saopštenju.

Govoreći o značaju kulturne saradnje, državna ministarka Leki rekla je da je posebno važno da obe zemlje rade na boljem međusobnom upoznavanju društava i kultura, što će doprineti još boljem povezivanju.

Predsednica Vlade Srbije zahvalila je državnoj ministarki na podršci Indije u nabavci vakcina protiv kovid19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Brnabić sa Šahidom: Donacije vakcina izuzetan čin Srbije!
Politika

Brnabić sa Šahidom: Donacije vakcina izuzetan čin Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom 76. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Abdula Šahidom koji je pohvalio aktivnosti Srbije u vezi sa donacijom vakcina protiv korona virusa zemljama u regionu, kao i afričkim zemljama što smatra izuzetnim činom tolerancije i solidarnosti

11.10.2021

18:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija