• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2021

10:04

Vučić i Rot: Srbija ostvarila izuzetan ekonomski rezultat!

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Vučić i Rot: Srbija ostvarila izuzetan ekonomski rezultat!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić i potpredsednica Bundestaga Klaudija Rot u današnjem razgovoru konstatovali su da je Srbija u poslednjih nekoliko godina ostvarila izuzetan ekonomski rezultat, ali i napredak u raznim oblastima političkog i drupštvenog života, što je i Evropska komisija prepoznala u svom najnovijem izveštaju


Oni su se saglasili da su vladavina prava i zelena agenda jedne od glavnih oblasti u kojima treba dodatno da se radi pri čemu je Nemačka spremna da se intenzivnije angažuje kako bi se ubrzao proces reformi u ovim segmentima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je istakao da je Srbija okrenuta budućnosti, u kojoj su neki od prioritetnih ciljeva unapređenje ekonomske saradnje sa Unijom, a posebno sa Nemačkom.

On je rekao i da je Nemačka jedan od glavnih ekonomskih partnera naše zemlje i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, kao i prvi spoljnotrgovinski partner.

 

 


Vučić je zahvalio potpredsednici Rot na tome što će danas posetiti Kragujevac, gde će u Šumaricama prisustvovati obeležavanju Dana sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu i 80. godišnjici od streljanja 3.000 nedužnih civila, kojima će odati počast kako bi naglasila značaj zajedničkog sećanja.

Potpredsednica Bundestaga upoznala je predsednika Vučića sa aktuelnom političkom situacijom u Nemačkoj nakon održanih parlamentarnih izbora, te je izrazila nadu da će učešće partije Zelenih u novoj Vladi Nemačke pomoći u realizaciji "Zelene agende za Zapadni Balkan", koja je usvojena u Sofiji prošle godine, a za koju su već opredeljena sredstva iz fodova EU.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Katarina

pre 2 godine

Kad dobijes pohvale iz ovako jedne bitne institucije u svetu, znas da radis dobar posao za svoju zemlju.

Tamara

pre 2 godine

Srbija ima fantastican ekonomski rast zahvaljujuci svim ulozenim naporima predsednika Vucica.

Tamara

pre 2 godine

Ekonomija nase drzave belezi veliki rast i to je ono sto nas sve neizmerno raduje. Predsednik Vucic je ucinio jaku dobru stvar za svoju drzavu i to je za svaku pohvalu.

andrijana

pre 2 godine

Svi nasi saradnici vide gde je Srbija danas. Svi bi sa nama da saradjuju. Na tome smo zahvalni nasem predsedniku.

Tijana

pre 2 godine

Predsednik Aleksandar Vucic zasluzuje podrsku gradjana i ubedljivu pobedu na izborima

Kaca

pre 2 godine

Ekonomski napredak je rezultat napornog rada i truda Predsednika Aleksandra Vucica i Vlade Srbije koji rade kao tim

jokica

pre 2 godine

Moderna država kao što Srbija jeste, održava dobre spoljnopolitičke odnose

Dejan

pre 2 godine

Srbija je postigla ekonomski rast zahvaljujući predsedniku Vučiću i njegovom zalaganju.

Nena

pre 2 godine

Rezultati se vide u celoj Srbiji, to je potpuno očigledno

Tasa

pre 2 godine

I Rot je priznala da je streljanje kragujevackih djaka strasan zlocin i da izvinjenje ne donosi puno toga,ali znaci

Nevena

pre 2 godine

Ekonomski napredujemo, gledajuci u buducnost,ali i ne zaboravljajuci proslost

Rea

pre 2 godine

Nemacka i Srbija grade dobre odnose,jer je to u obostranom interesu, zelimo da buducim generacijama obezbedimo lepsu i sigurniju buducnost

Goran

pre 2 godine

Jos jedan pokazatelj da Srbija ostvaruje svoje ciljeve

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija