• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.10.2021

11:18

PREMIJERKA BRNABIĆ U TOP 50 NAJUTICAJNIJIH NA SVETU prema Svetskom ekonomskom forumu i Apolitikal-u

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

PREMIJERKA BRNABIĆ U TOP 50 NAJUTICAJNIJIH NA SVETU prema Svetskom ekonomskom forumu i Apolitikal-u

Podeli vest

Na listi Svetskog ekonomskog foruma i Apolitikal-a, premijerka Ana Brnabić proglašena je jednom od top 50 agilnih svetskih lidera koji kroz fleksibilan i koordinisani pristup javnom upravljanju postižu izuzetne rezultate u borbi sa modernim izazovima, poput pandemije

Rame uz rame sa globalno priznatim političarima, državnim službenicima i preduzetnicima, Ana Brnabić je u kategoriji državnih zvaničnika istaknuta zbog uspešnog rešavanja izazova uvođenjem inovativnih metoda u državnu upravu. 

- Kao premijerka, Ana je kroz svoju političku karijeru vodila agilno upravljanje. Kao ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu, posebno je radila na reformi javne uprave kroz uvođenje eUprave u Srbiji, kako bi država postala pravi servis građana. Uvođenje eUprave u Srbiji je takođe doprinelo efikasnijoj i transparentnijoj administraciji i delovalo kao sredstvo za odlučnu i praktičnu borbu protiv korupcije - navodi Apolitikal.

Foto: printscreen

Velika čast

Kao neke od najvažnijih projekata tokom mandata Ane Brnabić navodi se eBeba ("Bebo, dobrošla na svet") i automatska razmena podataka između organa državne uprave.

Posebno se ističe svakodnevno konsultovanje koje premijerka obavlja sa IT industrijom Srbije, startapovima i inovativnim kompanijama.

- Srbija je danas zemlja sa četiri naučno-tehnološka parka – u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Čačku – koji svi doprinose rastu IKT sektora (dostižući učešće od 6% u BDP-u) - ističe Apolitikal.

Lista "Agilnih 50" objavljena je na linku OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TV

pre 2 godine

ZNACI DA JE NAGRADJENA ZA UNISTENJE I RUZENJE SRBA I SRBIJE

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija