• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra/D. D.

01.11.2021

18:21

DA LI JE BRISEL NORMALAN, HTEO BI DA PRODAMO KIM ZA...  Evo račun: EU NAM DAJE 200 miliona godišnje, SRBIJA TO ZARADI ZA 39 SATI... I zbog toga da Šiptarima predamo... NEĆE MOĆI!

Politika

DA LI JE BRISEL NORMALAN, HTEO BI DA PRODAMO KIM ZA... Evo račun: EU NAM DAJE 200 miliona godišnje, SRBIJA TO ZARADI ZA 39 SATI... I zbog toga da Šiptarima predamo... NEĆE MOĆI!

Podeli vest

Bruto domaći proizvod Srbije u 2021. godini iznosi oko 52 milijarde dolara. 200 miliona evra u ovom trenutku je približno 233 miliona dolara. Jednostavna matematika nam kaže da iznos jednak ukupnoj godišnjoj pomoći EU srpska ekonomija stvori za nešto više od dan i po, odnosno 39 sati

Od 2000. godine Srbiji se u izgled stavlja članstvo u Evropskoj uniji. Uz varijacije koje su se odnosile na obim i sadržaj obaveza koje ćemo morati da ispunimo, vremenom se iskristalisalo da će jedini neotklonjiv uslov za članstvo biti priznanje nezavisnosti takozvanog Kosova od strane Srbije

Kada se razgrne gomila fraza kojima je propraćen naš spori hod ka mestu koje sve manje postoji, od kojih su verovatno najprominentnije vladavina prava i uređeno društvo, što je nešto oko čega bismo mogli i trebali sami da se pobrinemo, cela ideja vezana za EU se svodi na bolji život i veće ekonomske mogućnosti za privredu i građane.

Na ovom mestu dolazi se do čuvenih fondova EU, koji su namenjeni zemljama u procesu pridruživanja i državama članicama. Već godinama unazad za Srbiju su predviđena sredstva u iznosu od 200 miliona evra na godišnjem nivou. Ovo bi trebao da bude samo odbljesak zlatnih vrata koja će se, ukoliko istrajemo na putu bez povratka Kosova i Metohije u sastav Srbije, pred nama otvoriti.

Sa stanovišta priličnog siromaštva u kojem živi veliki broj građana naše zemlje, 200 miliona evra, bez obzira na sveukupnu inflaciju, verovatno izgleda prilično primamljivo i nimalo beznačajno. Ali, hajde da malo preciznije razmotrimo šta stvarno jeste iznos za koji bi trebali da se odreknemo Kosova i Metohije.

ŠTA SADA, KRIVOKAPIĆ JE PAO?! ZA FRONT JE PRIČA O REKONSTRUKCIJI VLADE ZAVRŠENA! Mandić i ekipa traže formiranje nove Vlade, imaju li snage za to, ili se u "sedlo" vraćaju Milo i DPS?!

Bruto domaći proizvod Srbije u 2021. godini iznosi oko 52 milijarde dolara. 200 miliona evra u ovom trenutku je približno 233 miliona dolara. Jednostavna matematika nam kaže da iznos jednak ukupnoj godišnjoj pomoći EU srpska ekonomija stvori za nešto više od dan i po, odnosno 39 sati. Dakle, za 39 sati našeg sveukupnog rada trebalo bi da se odreknemo onoga što smatramo srcem naše države i dušom našeg naroda.

Za toliko prodajemo, a hajde da vidimo za koliko oni kupuju. Evo kako izgledaju brojevi samo na nivou Nemačke, najvećeg promotera kosovske nezavisnosti u okviru EU i najveće evropske ekonomije. Njihov godišnji bruto domaći proizvod je nešto veći od 3800 milijardi dolara. Ista matematika koja je primenjena na cenu našeg odricanja, odnosno prodaje Kosova i Metohije, primenjena na cenu njihove kupovine nam govori da nemačka ekonomija iznos od 200 miliona evra stvori za nepuna 33 minuta.

Ovo nam kaže matematika, egzaktna nauka. Cena večne sramote pred precima i potomcima meri se sa 39 sati našeg rada na godišnjem nivou. Cena trijumfa njihove obesti jednaka je tridesetrominutnom radu nemačke privrede.

Foto: Fotoilustracija

A kada se jednog dana otvore ona zlatna vrata, i ako se nekim čudom ispostavi da ona nisu samo deo kulise iza koje nema ničega, stvari će se promeniti utoliko što će se ispostaviti da smo zbog značajnog povećanja sredstava koja nam kao „državi" članici slede, Lazarevu kletvu pozgazili za desetak dana rada na godišnjem nivou, a da će najveći promoteri kosovske nezavisnosti svoj hir morati da, umesto sa 33 minuta, plaćaju sa čak nekoliko sati rada, u svakom slučaju ne više od 5 po godini.

NEVEROVATNO arheološko otkriće kod Aleksandrovca! Pronađena figurina KAKVA DO SADA NIJE VIĐENA! Foto

I neće to, naravno, Nemačka sama, za toliko ih znamo. Prevaliće trošak i na ostale članice toga u šta će se EU pretvoriti. I na nas, razume se. Jer, biti deo takvog društva uvek ima svoju cenu. A da ne pominjemo da će novac kojim će biti plaćano naše odricanje od Kosova i Metohije, sasvim sigurno biti zarađen na Kosovu i Metohiji. A i gde bi drugde? Pa neće valjda svojoj deci od usta odvajati da bi nama pomagali.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosovojesrpsko

pre 2 godine

Da tuga bude jos veca, deo tog evropskog novca stvaraju i Srbi koji zive i rade u zemljama EU. Sami cemo sebi isplatiti i odreci se kolevke, oltara, kneza Lazara, cara Dusana, i Hrista. Kosovo i metohija vredi vise od cele EU. Neka nam za pokrajinu u zamenu ponude kompletnu EU, opet ce mudar i cestit Srbin reci ,,NE MOZE,,.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija