• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.11.2021

10:06

BEOGRAD ŽELI "DRŽAVU UNUTAR DRŽAVE"?! Kurti, a gde ti je ta država?

Politika

BEOGRAD ŽELI "DRŽAVU UNUTAR DRŽAVE"?! Kurti, a gde ti je ta država?

Podeli vest

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da Beograd želi da Kosovo postane poput Bosne, ali da neće to dozvoliti bez obzira da li se nalazi na vlasti ili u opoziciji

On je u emisiji "Hard Talk" na britanskom BBC-u rekao da Zajednica srpskih opština neće biti formirana, da je to razlog zašto je pobedio na izborima, jer građani žele od njega da spreči, kako je rekao, "bosnizaciju Kosova".

- Kada ZSO nije formirana niko od Srba nije protestovao, a Beograd se zbog toga naljutio. Godine 1991, 26. aprila, 14 opština sa srpskom većinom u BiH je formiralo ''Zajednicu''. 9. januara 1992. godine oni su proglasili nezavisnost, 28. februara imali svoj Ustav, 1995. u Dejtonu postigli međunarodno priznanje. Zbog toga su ljudi glasali za mene - rekao je Kurti.

On tvrdi i da svojim programom može da pomogne Srbima kao i Albancima.

- Ako pitate Srbe na KiM šta je njihova glavna briga, reći će nezaposlenost i pravosuđe. Beograd želi državu unutar države - smatra Kurti, prenosi Ekonomija online.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

U bivšoj državi Šiptari su tražili republiku, sve živo, i dobrim delom imali, bili kao pokrajina država u državi, a sada Srbima ne daju ništa. Toliko o Kurtijevom shvatanju "demokratije". Kako se onda, u bivšoj državi, ne seti da prodaje tu priču? Smešan je i neubedljiv.

kosovar

pre 1 godinu

@baca Hajde sada malo da promenimo temu,jer ovo zso je mostalo monotono i dosadno do boga miloga.Naucili ste da samo trazite a nista da ne dajete.Da pocnemo pravim redosledom pa da albancima u presevskoj dolini damo Zajednicu albanskih opstina,i sve ono sto vi trazite.Njih i ne spominjete kao da su oni gradjani drugoga reda (sto usyvari i mislite) a za svoje kriminalne grupe na Severu trazite zso.Nece vam to proci,jer nemate posla sa Thaqijem ili Haradinajem,nego sa nekim ko je pismen i politicki obrazovan.A,ako kao sto pricate tezite da ostanete na Kosovu,sto je sasvim normalno i sa punim pravom zelite da se integrisete,onda bi bilo pozeljno i jezik da ucite,jer ne mora to da vam bude prvi jezik ali je fino da po svemu pokazete da ste gradjani Kosova.

Rade R

pre 2 godine

"Mister Bin" je stvarno "humorista"! Šta lupa ovaj debilko! Kosovo i Metohija je Srbija!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija