• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.11.2021

11:41

Vučić o sramnoj izjavi Vesne Pešić: BAŠ IH BRIGA ZA PROLIVENU KRV NAŠIH SUNARODNIKA!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

Vučić o sramnoj izjavi Vesne Pešić: BAŠ IH BRIGA ZA PROLIVENU KRV NAŠIH SUNARODNIKA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da poštuje sve žrtve i da je veoma ponosan što je predložio da se deo obale između dva mosta na Savi nazove po jasenovačkim žrtvama


Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da komentariše izjavu Vesne Pešić, da je "izjednačio jasenovačke sa srebreničkim žrtvama".


"Ne znam šta bih vam rekao, da idem sad u istoriju da objašnjavam nema mnogo smisla. Izražavam pijetet prema svim žrtvama, ali možda me je napala zbog toga što sam predložio da se obala između dva mosta nazove po jasenovačkim žrtvama", rekao je Vučić tokom posete TeNT-u u Obrenovcu.

Istakao je da srebreničke žrtve nije nikada niponadaštavao i dodao da Srbija do sada nije imala nijednu ulici ili slično koja bi nosila naziv po jasenovačkim žrtvama.

- Možda sam zbog toga kriv, pošto nikada nisam nipodaštavao Srebreničke žrtve, ali što se tiče Jasenovačkih nemamo nijednu ulicu, niti bilo šta u Beogradu što će da ukazuje na strašne žrtve iz Jasenovca.

One koji ga zbog toga optužuju, Vučić je nazvao podanicima i poslušnicima raznih iz regona i inostranstva da se nikme ne bi zamerili pa ih, kako kaže, baš briga za najstrašnije zločine i prolivenu krv naših sunarodnika.

- Možete da mislite kakva je to sramota za sve naše političare, vlasti, kakvi su to slepi poslušnici i podanici raznih iz regiona i inostranstva bili, da se nikome ne zamere. Baš ih briga za prolivenu krv naših sunarodnika. Tu sramotu otklanjamo sad, i ponosan sam što sam to predložio.

Rekao je da nije čitao ni čuo zbog čega ga je Pešićeva kritikovala i dodao:

"Ponosan sam što sam to predloži lično i verovatno sada treba da budem obešan".

Poručio je da vek moramo da poštujemo srebreničke i druge žrtve, ali i jasenovačke.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Predrag

pre 2 godine

Sramno je slaba rec, za gospodju koja na Srpskoj na krvi dodvorava gazdama.

Ana

pre 2 godine

Vesna Pesic je sramna placenica najvecih srbomrzaca. Sa gadjenjem izgovaramo njeno ime!

Baća

pre 2 godine

Video sam tu gospođu jednom u životu, u beogradskom ribljem restoranu "Plava laguna" pre mnogo godina kako mezeti i vodi politiku sa nekim svojim prijateljima. Ko je ona danas posle svega? Po meni, niko i ništa u politici. Vrlo važno šta je rekla. To što je rekla je ništa. I te njene budalaštine i odvale ne bi trebalo više ni objavljivati, a još manje komentarisati. Zamislite, rekla Vesna Pešić. Pa, zabole me...da ne nastavljam.

Nena

pre 2 godine

Srbija ne zaboravlja svoje stradale, a predlog predsednika će sigurno biti prihvaćen koliko god se to nekima neće dopasti, uostalom pita se većina

MareBG

pre 2 godine

Sramotne izjave Vesne Pešić, ni malo nema obzira prema žrtvama koje su se borile za slobodu.

Zoka

pre 2 godine

Sram je bilo! Vesna Pesic je jedno zlo od zene!

Iva

pre 2 godine

Predsednice oni ne vole ni nas zive a kako ce postovati one koji su neduzni stradali, Pesic i ostali koji su uz nju su sramota covecanstva!

Vlada

pre 2 godine

Морамо да будемо људи и да покажемо емпатију за све невине жртве!

Kasija

pre 2 godine

Гадна је ова Весна. Дно дна од жене, нема ни грам епматије нити било чега људског.

Kasija

pre 2 godine

Весна и њој сличној, немају уопште поштовања према било коме, а да не причамо о жртвама.

Filip

pre 2 godine

Vesna Pešić je poznati Srbomrzaca. Ništa novo za nju.

Milos

pre 2 godine

Da li doticna Vesna zna kakve su strahote dozivele jasenovaxke zrtve, ako ne zna neka se informise, ovo je najmanje sto mozemo da ucinimo za njih

Cile

pre 2 godine

Vesna Pešić je dotakla dno. Zbog ovakvih reči bi trebala da bude proterana iz Srbije.

Dare

pre 2 godine

Vesna treba da se stidi svojih reci, ocigledno je dobro placena pa mora da prica sta joj se kaze, jadno

Vidak

pre 2 godine

Ja ne znam kako tu ženu nije sramota. Ne mogu da razumem da neko mrzi zemlju u kojoj živi.

Neca

pre 2 godine

Sramno je sta je Vesna izgovorila bez imalo stida!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija