• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2021

10:33

Presuda

Politika

Presuda

Podeli vest

Viši sud u Beogradu, sudija Maja Cvetić, u parnici tužilje Tatjane Vojtehovski iz Beograda, čiji je punomoćnik Vladimir Todorić, advokat iz Beograda, protiv tuženih Insajder tim d.o.o iz Beograda, Aleksandra Ignjatovića, Milana Raševića, čiji je zajednički punomoćnik Boris Bogdanović, advokat iz Beograda, radi naknade nematerijalne štete, vrednost predmeta spora 500.000 dinara, nakon održane usmene, glavne i javne rasprave zaključene dana 2.6.2021. doneo je presudu

Utvrđuje se da je tuženi Aleksandar Ignjatović, glavni i odgovorni urednik portala Informer.rs u vreme objavljivanja teksta, objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu "Sad je jasno! Đilas preko TV Prva i O2 spremao političko ubistvo Vučića" na portalu Informer.rs 1.3.2019. u kojem je navedeno da tužilja Tatjana Vojtehovski briljira u patološkoj mržnji, te se naziva Đilasovom i Jeremićevom pudlicom i da će morati da nastavi sa prljavom kampanjom jer je uzela keš, povredio dostojanstvo tužilje.

Odbija se tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se utvrdi da je tuženi Aleksandar Ignjatović, glavni i odgovorni urednik portala Informer.rs u vreme objavljivanja teksta objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu "Sad je jasno! Đilas preko TV Prva i O2 spremao političko ubistvo Vučića" na portalu Informer.rs 1.3.2019. u kojem je tužilja Tatjana Vojtehovski označena kao osoba koja za političku korist Dragana Đilasa napada i kleveta predsednika Srbije, povredio dostojanstvo tužilje.

Odbija se tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se utvrdi da je tuženi Insajder tim d.o.o., izdavač portala Informer.rs, objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu "Sad je jasno! Đilas preko TV Prva i O2 spremao političko ubistvo Vučića" na portalu Informer.rs 1.3.2019. u kojem je tužilja Tatjana Vojtehovski označena kao osoba koja za političku korist Dragana Đilasa napada i kleveta predsednika Srbije, navedeno da tužilja Tatjana Vojtehovski briljira u patološkoj mržnji, te se naziva Đilasovom i Jeremićevom pudlicom i da će morati da nastavi sa prljavom kampanjom jer je uzela keš, povredio dostojanstvo tužilje.

Obavezuju se tuženi Insajder tim d.o.o. i Aleksandar Ignjatović da na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda nastale objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu "Sad je jasno! Đilas preko TV Prva i O2 spremao političko ubistvo Vučića" na portalu Informer.rs 1.3.2019. solidarno isplate tužilji Tatjani Vojtehovski iznos od 100.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 2.6.2021. godine kao dana presuđenja, pa do konačne isplate, u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude.

Odbija se tužbeni zahtev tužilje tatjane Vojtehovski kojim je tražila da se obavežu tuženi Insajder tim d.o.o. i Aleksandar Ignjatović da na ime naknade nematerijalne štete zbog duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda nastale objavljivanjem zabranjenih informacija u tekstu "Sad je jasno! Đilas preko TV Prva i O2 spremao političko ubistvo Vučića" na portalu Informer.rs 1.3.2019. solidarno isplate tužilji Tatjani Vojtehovski iznos od 400.000 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od 2.6.2021. godine kao dana presuđenja, pa do konačne isplate.

Obavezuje se tuženi Milan Rašević, odgovorni urednik medija, da po pravosnažnosti presude, najkasnije u drugom broju medija Informer.rs, o svom trošku, bez komentara i odlaganja, objavi uvod i izreku presude, poštujući pravila propisana Zakonom o zaštiti podataka ličnosti.

Odbija se tužbeni zahtev tužilje kojim je tražila da se obaveže tuženi Milan Rašević, odgovorni urednik medija, da po pravosnažnosti presude, najkasnije u drugom broju medija Informer.rs, o svom trošku, bez komentara i odlaganja, objavi ostali deo presude.

Obavezuju se tuženi da tužilji solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 90.200 dinara u roku od 15 dana od prijema pismenog otpravka presude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija