• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.11.2021

14:03

Prava istina je da nema svađe između SPS i Jedinstvene Srbije - predložiću Dačiću da potpišemo sporazum o saradnji kako bi to svima bilo jasno!

printscreen

Politika

Prava istina je da nema svađe između SPS i Jedinstvene Srbije - predložiću Dačiću da potpišemo sporazum o saradnji kako bi to svima bilo jasno!

Podeli vest

Posle natpisa u nekim medijima da ima u SPS nekih koji su navodno nezadovoljni što, kao je pisalo "Jedinstvena Srbija ima navodno veliki procenat unutar koalicije SPS – Jedinstvena Srbija", pozvao me Ivica Dačić i rekao mi da to nije tačno i da njemu nije poznato da je bilo ko iz SPS to rekao, niti na Glavnom odboru, niti na Predsedništvu SPS, rekao je za TV Pink predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Ivica Dačić i ja imamo veoma dobru saradnju i veoma dobra je saradnja između dve partije, SPS i Jedinstvene Srbije. Ova koalicija traje od 2008. godine i možda nekom sa strane smeta to naše jedinstvo i bratstvo, između mene i Ivice Dačića i možda neko tako i misli, ali niko to nije izgovorio. Pozvao me i Žarko Obradović i rekao mi je da to nije istina. Ja ću predložiti Ivici Dačiću da SPS i Jedinstvena Srbija potpišu jedan sporazum o saradnji, kako bi svima bilo jasno u kakvom su odnosu ove dve partije. Mediji mogu da pišu šta hoće, to je njihovo autonomno pravo, ali prava istina je da ne postoji svađa između Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije - rekao je Marković.

Ivica Dačić i ja, istakao je Palma, razgovorali smo prošle nedelje o zajdničkoj podršci kandidatu za predsednika Srbije, aktuelnom predsedniku Srbije i predsedniku SNS Aleksandru Vučiću i tu nema prepreka.

- Još uvek ne znamo da li će SPS i Jedinstvena Srbija biti na zajedničkoj listi za parlamentarne izbore sa Srpskom naprednom strankom ili ćemo ići posebno, ali moram da kažem da sve ono što je urađeno u Srbiji proteklih godina najveće zasluge ima Aleksandar Vučić, ali i mi imamo zasluge i SPS i Jedinstvena Srbija, glasali smo za sve predloge koji su doneli boljitak građanima Srbije. Ja sam obišao 6 – 7 država u poslednje vreme i svuda sam bio pravi predstavnik Srbije. Ivica Dačić i ja imamo rezultate. Dačič kada je bio ministar spoljnih poslova 18 država je povuklo priznanje takozvanog nezavisnog Kosova. Mnogo toga smo uradili za Srbiju i na lokalnom i na državnom nivou - kazai je lider JS i dodao:

- Ja mislim da to o navodnom nezadovoljstvu u SPS nije rekao niko iz SPS, mada SPS je velika partija i možda neko ima takvo mišljenje, kao što i u Jedinstvenoj Srbiji neki su mišljenja da samostalno mogu izaći na lokalne izbore. Ivica Dačić i ja smo se dogovorili i ako oni na lokalnom nivou smatraju da samostalno mogu da postignu rezultat neka izađu samostalno. Tako je Jedinstvena Srbija izašla samostalno u 18 gradova i opština i u 14 smo samostalno prešli cenzus. Recimo u Leskovcu gde ima 120 000 stanovnika Jedinstvena Srbija je samostalno dobila 9 posto glasova podrške, u Vranju gde ima 85 000 stanovnika Jedinstvena Srbija je samostalno dobila preko 9 posto podrške građana na lokalnim izborima. Oni anketari koji daju Jedinstvenoj Srbiji 1 posto videće da su promašili. Nije to kladionica za klubove, ovde postoji rezultat koji je vidljiv i jasan - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija