• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.11.2021

10:55

BAKA PRASE KANDIDAT OPOZICIJE NA IZBORIMA?!

Politika

BAKA PRASE KANDIDAT OPOZICIJE NA IZBORIMA?!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć u emisiji Hit Tvit da se priča o Rio Tintu koristi kako bi se sa narodom manipulisalo sa ciljem da njega obore sa vlasti, a onda istakao da ako hoće da ga sruše, nega pobede na izborima i neka kandiduju koga god hoće, a kako je čuo, to može da bude i Baka Prase

 

Vučić je u emisiji Hit tvit na Pinku rekao, komentarišući proteste i blokadu saobraćajnica za vikend, rekao da izmene Zakona o referendumu treba da podstaknu da se češće raspisuju referendumi, a koji smo poslednji put imali 2006. godine.

Dodao je da je upravo EU tražila da ne treba da imamo zakon koji predviđa za referendum uslov da na njega izađe više od 50 odsto glasača i da imamo druge posebne cenzuse i da je cilj da se podstaknu oni glasači koji su veoma aktivni u društvu, te dodao kako oni koji protestuju se zaklinju u evropske vrednosti i dodao da je EU tražila od nas izmenu tog zakona da bi mogli da otvorimo određene klastere.


"Mi nemamo još nikakvu odluku u vezi sa rudnikom Rio Tinta", naglasio je Vučić i dodao da još nije završena studija u vezi sa tim projektom i naglasio da je priča o donošenju izmena Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji izmišljena priča, pošto vlast nije izdala dozvolu Rio Tintu da mogu da prave rudnik.

Predsednik je rekao da sloboda kretanja može da se ograniči, na osnovu zakona, samo u izuzetnim okolnostima - zbog zaštite javnog mira, sprečavanja zaraznih bolesti, odbrane zemlje... a da su tokom vikenda građanima blokirani putevi - bagerima, traktovima, buldožerima i drugim vozilima.

On je naveo da je, sa druge strane, oni koji su blokirali put prebili bageristu u Šapcu koji nije nikoga ugrozio, niti sprečavao građane da negde idu.

Takođe, dodao je da nijedan od tih protesta nije bio prijavljen policiji i da je po tom pitanju sve rađeno protivzakonito, da je bio prekršen zakon, ali i da među tim ljudima nisu bili, kako tvrde oni koji protestuju, sve dobri i pošteni ljudi, već su bili i kriminalci i narkodileri.

"Ko ste vi da imate pravo da blokirate put svim drugim ljudima? Odakle vam pravo da blokirate autoput i da još kažete da neko nad vama vrši nasilje", zapitao je Vučić.

Foto: TV Pink printscreen

Predsednik je istakao da ni izmene Zakona o eksproprijaciji nemaju nikakve veze sa Rio Tintom i da se sve svodi samo na jedan cilj - da njega skinu sa vlasti i da treba to javo i da kažu.

Istakao je da je policija sklonjenja tokom protesta da ne bi došlo do sukoba, a s obzirom da je da se na snimcima vidi kako jedan od učesnika blokade bije bageristu, i zapitao da li je trebalo tu situaciju policija da reši vodenim topovima, u maniru evropskih zemalja ili da ranjava ljude kao u Roterdamu u Holandiji.

"Gde piše da možete da ugrožavate tuđa prava? Ni u jednom Ustavu niti u jednom zakonu bilo koje demokratske zemlje", poručio je Vučić Veljanovskom.

Kako navodi, cilj protesta je njegovo rušenje, a ne briga za ekologiju. On je još jednom ponovio da ljude lažu i pokušavaju da stvore sukobe.

"Ne možete maltretirati ljude i nikome ne smete ograničavati kretanje. Borite se političkim sredstvima, protestujte ispred Predsedništva ili Skupštine, ali unutra ne možete da upadate bez izbora. Pobedite na izborima", kaže predsednik.

On je potom naveo daj čuo kako će kandidat opozicije biti Baka Prase.

"Da li ćete da kandidujete Baku Praseta, pošto sam i to čuo da priča po gradu kako će on biti kandidat ili Mariniku ili Đilasa, ne zanima me, ali politička borba mora da se odvija po zakonu", rekao je Vučić u emisiji Hit tvit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nebojsa iz Beograda

pre 2 godine

A ti moras da verujes sve sto on kaze sigurno i verujes da imas platu 600€

Zoran

pre 2 godine

Plate su sigurno veće nego za vreme tvog Djilasa!

Mila

pre 2 godine

Opozicija može da stavi koga hoće, niko od njih ne može ni prići Vučiću

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija