• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

01.12.2021

22:35

MRKINA POSLEDNJA ŽELJA NIJE ISPUNJENA! Bekuta insistirala, SPS se nije složio!

Insajder

Politika

MRKINA POSLEDNJA ŽELJA NIJE ISPUNJENA! Bekuta insistirala, SPS se nije složio!

Podeli vest

Ana Bekuta, pevačica i emotivna partnerka počasnog predsednika SPS i narodnog poslanika Milutina Mrkonjića, koji je preminuo 27. novembra, tražila je da bude ispoštovana njegova poslednja želja i da bude sahranjen u grobnici na Novom groblju, koju je svojevremeno kupio za suprugu Dašu i njega. Međutim, prevagnula je želja SPS, koji je smatrao da je, zbog svega što je uradio za Srbiju, Mrkonjić zaslužio da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Komemoracija

- Ana je želela da se ispuni Mrkina želja, to ovih dana govore i sve njegove komšije sa Vračara, gde je živeo. Međutim, ona u tome nije uspela. Socijalisti su podneli zahtev za Aleju i tako je ta priča okončana - priča izvor Kurira.

Pre sahrane, koja je zakazana za četvrtak u 15 časova, u Skupštini Srbije će biti obavljena komemoracija, na kojoj će o životu i radu čuvenog Mrke govoriti predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine i SPS Ivica Dačić.

Dačić kaže da ni nekoliko dana od Mrkonjićeve smrti ne može da prihvati i da se pomiri sa time da ga više nema.

- Bio je drug i politički saborac kao niko drugi. Topao i dobronameran u svakom pogledu. Iako se već danima bavimo organizacijom njegovog poslednjeg ispraćaja, teško je emotivno prihvatiti da će to biti definitivno zbogom. Teši činjenica da će, zahvaljujući svemu što je za života svima nama dao, ostati zauvek upamćen - naveo je Dačić.

Svima omiljen

Dodaje da je Mrkonjić bio veliki šmeker i još veći džentlmen.

- Vedar, radan i vredan, Mrkonjić je, pre svega, bio posvećen projektima. Struka mu je uvek bila ispred politike, pa je sebe uvek predstavljao kao inženjera, a ne političara - ističe Dačić.

On kaže da je Mrkonjić, zbog svoje neposrednosti, vedrine i izraženog smisla za humor i šalu, bio omiljen kod sportskih i kulturnih radnika.

- Sve nas je oslovljavao sa „sine“ i „ćero“ i većini nas je zaista i bio otac, politički otac - zaključuje Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zlatko

pre 2 godine

Ko je toliko moćan da menja poslednju volju pokojnika i ne dozvoljava da M.Mrkonjić bude sahranjen u njegovojoj grobnici ? Ko je toliko jak da ni volja pokojnikove supruge ili volja životne saputnice nisu dovoljne pa da pokojnik bude sahranjen tamo gde je za života želeo ? Ko je taj koji će na kraju da dovede do toga da pokojnika iskopavaju i "preseljavaju" iz aleje zaslužnih građana ? Odgovor na sva ova pitanja je: to su Ivica Dačić i SPS-ovi kadrovi koji tako pokazuju nepoštovanje prema svom dojučerašnjem partijskom drugu

Vesna

pre 2 godine

Ako nije promenio u testamentu , onda partija nije smela to da uradi.Covek je uvek bio prirodan i nikad sebe nije izdvajao od obicnih ljudi.

Saradžogla

pre 2 godine

НЕ МЕЊАЈ ТЕСТАМЕНАТ ЈЕР ЈЕ ТО ПРВО ПРОКЛЕТО И НЕЗАКОНИТО! Мркоњић је за живота себи обезбедиио гробницу.Ко је променио место сахране нека очекује хаос у своме животу.Зашто да Мрка за навек лежи сам у гробу.ПС.Комунистима ништа није свето а Мрка није отишао на ,,онај свет'' чисте душе.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija