• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2022

11:04

NE TREBA MI MINISTARSKA FUNKCIJA DA BIH RADIO U INTERESU SRBIJE!

Tanjug

Politika

NE TREBA MI MINISTARSKA FUNKCIJA DA BIH RADIO U INTERESU SRBIJE!

Podeli vest

U narednom periodu prikazaćemo vam niz video snimaka u kojima će te moći da vidite međunarodne posete i aktivnosti Dragana Markovića Palme, predsednika Jedinstvene Srbije u prethodnim godinama. Od Sjedinjenih Američkih Država, Rusije, Egipta, Turske, Grčke, Austrije, Italije, Rumunije, Bugarske i drugih država Marković je svuda gradio mostove prijateljstva, promovisao Srbiju, rušio loše stereotipe o Srbiji, koje su ranije stvorili veliki svetski mediji i svuda tražio dve stvari, da domaćini podrže Srbiju u važnim svetskim institucijama, da poštuju međunarodno pravo i pravdu kao što to radi Srbija i da se poveća ekonomska saradnja dve države

Danas ćemo prikazati kratak i interesantan video o poseti Dragana Markovića Palme jednoj od najmoćnijih država sveta SAD i prestonici Vašingtonu. Dragan Marković Palma je bio jedini političar iz Srbije koji je prisustvovao inauguraciji Donalda Trampa. 

Predsednik Marković je imao sastanke sa senatorom Robertom Aderholdom, bivšim zamenikom direktora CIA za Balkan Stivenom Mejerom, gradonačelnicom Vašingtona Mjuriel Buzer, bivšom ambasadorkom SAD u Srbiji Meri Vorlik, sa gradonačelnicima iz SAD na balu Siter City International, udruženja gradova širom sveta, kao i na prijemu koji je Ambasada Kolumbije priredila za gradonačelnike iz Sjedinjenih Američkih država. Marković se sastao i sa predsednikom privredne komore Vašingtona Vinsentom Orindžom.

Marković je tokom ove posete od svojih sagovornika tražio da podrže Srbiju u važnim svetskim institucijama, da poštuju međunarodno pravo i pravdu i da se poboljša ekonomska saradnja dve države.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija