• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.01.2022

16:55

SAMO SAM BRANIO SVOJU PORODICU I TO ĆU ČINITI DOK GOD DIŠEM! Čeda Jovanović reagovao povodom optužnog predloga tužilaštva!

printscreen

Politika

SAMO SAM BRANIO SVOJU PORODICU I TO ĆU ČINITI DOK GOD DIŠEM! Čeda Jovanović reagovao povodom optužnog predloga tužilaštva!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je danas želi da mu što pre počne suđenje zbog navodnog incidenta u julu 2020. godine sa Žarkom Ivkovićem ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu


- Želeo sam da mnogo brže ovaj događaj dobije epilog u sudskom postupku, ali bolje ikad nego nikad. Sa zadovljstvom ću izaći pred navodno ostećenog, tužioca i sudiju, jer kao što sam rekao i tog jula 2020. godine - dok dišem i stojim na nogama boriću se za (suprugu) Jelenu i svoju decu da ih zaštitim - rekao je Jovanović Tanjugu povodom optužnog predloga tužilaštva protiv njega zbog nanošenja lakih telesnih povreda Ivkoviću. 


Jovanović je naveo da je novinska interpretacija koja prati vest o podizanju optužnice lažna.

- Istina je da sam želeo da se to desi što pre kako bih pred zakonom odgovarao za svoje postupke i na taj način stavio tačku na kampanju laži iza koje stoji taj ''nesrećnik'', koji je poverovao u lažnu vest da sam umro na Infektivnoj klinici tokom bolničkog lečenja od kovida - rekao je Jovanović.

Tvrdi da je tog dana na putu iz bolnice čuo da mu je porodica maltretirana i to bez mogućnosti da se brani i zaštiti svoju imovinu, jer su boravili u karantinu koji je tada trajao 28 dana.

- Ja sam otpušten iz bolnice posle 27 dana sa nezalečenom upalom pluća zbog opasnosti da mi se posle virusne infekcije Covid 19 dodatno pogorša zdravstveno stanje. Zaštitio sam imovinu svoje porodice i apsolutna je laž sve osim činjenice da sam to učino na ulici, jer institucije to nisu pre toga želele da rade - naveo je Jovanović.

Napomenuo je da mu je žao zbog svakog čoveka koga je tim svojim postupkom eventualno razočarao, napominjući da je u tim okolnostima to bila njegova prirodna reakcija.

- Ako nije bilo institucija koje će uraditi svoj posao, bar je na kraju bilo mene koji sam to učinio umesto njih - rekao je Jovanović.

Kaže i da nikad u životu nije nikoga ugrozio, niti bilo šta uzeo.

- Zbog toga nikad nisam i neću dozvoliti nikome da otima mojoj porodici i da je gazi samo zbog toga što je poverovao u lažnu vest da mene više nema - rekao je Jovanović.

Objašnjava da je navodni oštećeni, koristeći nezaštićenost njegove porodice, promenio je bravu na lokalu njegove supruge i onemogućio joj pristup.

- Ovo je samo jedan od sudskih postupaka koji se vodi, a u jednom koji je završen Privredni sud je potvrdio istinu - da je osam godina pre incidenta i u trenutku incideta taj lokal vlasništvo moje supruge i da je ona ometana u posedu dok se nalazila u karantinu zbog bolesti - naveo je Jovanović.

Ranije danas Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je podnelo sudu optužni predlog Jovanovića zbog incidenta koji se dogodio 18. jula 2020. godine kada je, kako se sumnja, reketom udario Žarka Ivkovića ispred klinike Fiziocentar na Novom Beogradu.

Jovanović se tereti da je izvršio krivično delo laka telesna povreda, potvrdilo je tužilaštvo.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Djordje

pre 2 godine

Ko njemu jos veruje? Ovo vise ne moze da prodje. Dzaba ti onaj tvoj ambasador.

Amater

pre 2 godine

DALI TI JE ZENA PROMENILA BRAVU NA SILOSU PA PRODALA ZITO....ILI JE PRVO PRODALA PA PROMENILA DA NIKO NEMOZE DA UDJE I VIDI DA NEMA ZITA.SRAM DA VAS BUDE POSTENI STE SAMO NA RECIMA.

Vuk07

pre 2 godine

Čeda cim laže izraz lica pocinje da mu manja boju kao da je ugljenisan. Dal je moguće da koristi crno brasno zbog dijete .

Perica

pre 2 godine

Pa za ovu džukelu od čoveka nije uslovna kazna već teška robija!

Carica Sveta

pre 2 godine

Zbog lidera LDPa je streljan srpski premijer. Najmanje zašta treba da bude osuđen je njegovo nasilničko ponašanje. Nije bitno što su i on i Đinđić prizivali bombardovanje SRJ 1999, državnici se smenjuju na izborima. Ne streljaju se. Takve stvari se dešavaju u državama koje bi da vode razbojnici. Srbija nije i neće biti razbojnikčka država.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija