• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.01.2022

15:39

PRIŠTINA MORA DA POKAŽE VIŠE SPREMNOSTI ZA DIJALOG! Borelj poručio da će EU učiniti sve za nastavak razgovora

Tanjug

Politika

PRIŠTINA MORA DA POKAŽE VIŠE SPREMNOSTI ZA DIJALOG! Borelj poručio da će EU učiniti sve za nastavak razgovora

Podeli vest

Visoki predstavnik EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da će sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom nastaviti da radi na obnavljaju dijaloga Beograda i Prištine, ali i naveo da Kosovo pokazuje "više nespremnosti da učestvuje u tome"


"Pozdravljam spremnost Srbije da učestvuje u dijalogu i želim da jasno stavim do znanja Kosovu da dijalog ne postoji samo radi Kosova, nego zato što je krucijalan za napredovanje na EU putu", rekao je Borelj na pitanje postoji li neki instrument EU da se Priština vrati za pregovarački sto.


On je rekao da će sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom nastaviti sa pripremama za obnavljanje dijaloga u Briselu, ali samo, kako kaže, ako su obe strane spremne da se dogovore o pozitivnim rezultatima, i da pokažu rezultate.

"Radićemo sa Lajčakom na tome, a posebno u pogledu Kosovu, koje pokazuje više nespremnosti da učestvuje u tome", rekao je Borelj.

On je ponovio da će Lajčak sa predstavnikom SAD prvo sledeće nedelje ići na Kosovo, kako bi se, kaže, zalagao za obnavljanje dijaloga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ANA BRNABIĆ "ODUVALA" NOVINARA N1 USRED BRISELA: Srbija je bezbedna zemlja, a vaše pitanje je malo zlonamerno!
Politika

ANA BRNABIĆ "ODUVALA" NOVINARA N1 USRED BRISELA: Srbija je bezbedna zemlja, a vaše pitanje je malo zlonamerno!

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je u Briselu odgovarajući na pitanje novinara N1 tome da li je Srbija bezbedna zemlja, s obzirom na to da postoje pretnje po život predsednika Aleksandra Vučića, rekla da je naša zemlja apsolutno bezbedna zemlja, da to pokazuje upravo međunarodna saradnja, ali i istakla da joj se čini da je pitanje "malo zlonamerno"

25.01.2022

14:45

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17