• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer.rs

19.02.2022

20:38

NOVA LISTA INOVATIVNIH LEKOVA! Predsednik Vučić najavio NAJVEĆA ULAGANJA DO SADA!

printscreen

Politika

NOVA LISTA INOVATIVNIH LEKOVA! Predsednik Vučić najavio NAJVEĆA ULAGANJA DO SADA!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras da će biti objavljena nova lista inovativnih lekova, navodeći da će do sada u lečenje nekih od najozbiljnih oboljenja biti uloženo čak 53 miliona evra, što je dvostruko više nego 2020. godine, kada je najviše novca bilo uloženo.

"Imam jednu ekskluzivnu vest, posebno za ljude koji boluju od dijabetesa, hepatitisa C, eventualno raka dojke ili raka debelog creva, ili nekog drugog malignog oboljenja - ove godine, sada idemo sa novom listom inovativnih lekova i to sa do sada sa najvećom sumom novca koju ulažemo", rekao je Vučić u intervjuu za Tanjug.

On je izneo podatak da je u tu svrhu do sada najviše bilo uloženo 2020. godine i to oko 23 miliona evra. Sada su ta ulaganja 53 miliona evra, što je više nego dvostruko više, naglasio je Vučić.

"To je neverovatna suma novca i mislim da će biti svi koji boluju od tih bolesti biti ohrabreni, jer će dobiti negu kao u najrazvijenijim zemaljama sveta", rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milojko

pre 2 godine

Đilas i da je hteo da ulaže u lekove nije imao odakle, sve je opljačkao. Vučić je dovoljno razvio Srbiju da može da ulaže u i ovativne lekove

Doro

pre 2 godine

Predsednik mnogo ulaže u zdravstvo i lečenje, veliko je poštovanje naroda zavredio zbog toga.

Milan

pre 2 godine

Kada se kaže da se ulaže u zdravstvo, obično se misli na izgradnju ili rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, a ulaganje podrazumeva i nabavku najsavremenije opreme, proizvodnju lekova i vakcina, istraživanja, specijalizacije, treninge, povećanje plata zdravstvenim radnicima...

Nina

pre 2 godine

Jedan od prioriteta aktuelne vlade je ulaganje u zdravstvo i briga o zdravlju svih građana , nabavka inovativnih lekova upravo to svedoči!

Ana

pre 2 godine

Sa novim inovativnim lekovima doprinecemo nasem zdravstvu i svim ljidima koji su tesko bolesni.

Uzivo

pre 2 godine

Zdrav covek ima hiljadu zelja a bolestan samo jednu, da ozdravi. Poltika jos veceg ulaganja u zdravstvo je velika stvar

Tamara

pre 2 godine

Kako zdravlje nema cenu ,ove vesti su za svaku pohvalu!

Mila

pre 2 godine

Drzava ulaze i jaca zdravstveni sistem, gradjani vole ovu vlast zato sto su modernizovali mnogo toga.

Miloš

pre 2 godine

Svaki građanin ove zemlje podjednako je važan, a predsednik to vidi i bori se svakodnevno da ova zemlja ide napred. Zajedno možemo sve!

Nale

pre 2 godine

Predsednik ulaze u zdravstvo, to je od velikog znacaja za nasu zemlju i nase građane. Predsednik se bori za svoju državu. Sve pohvale za predsednika i samo napred

Biljana

pre 2 godine

Iako je kovid kriza poremetila prioritet u lečenju predsednik Vučić se bori i za izgradnju novih zdravstenih objekata za lečenje građana a na delu vidimo da prati i razvoj najsavremenijih lekova kojima će biti lečeni i bolesnici sa malignim obolenjima kao i od drugih vrsta teških bolesti

Rade

pre 2 godine

Predsednik Vucic se godinama borio da bi mogao da nam obezbedi sve najbolje ,sto je najvaznije imacemo nove najbolje lekove do sada

Irena

pre 2 godine

Ovo je zaista divna vest i jos jedan pokazatelj koliko predsednik brine za svoj narod

Darko

pre 2 godine

Ovo je stvarno veliko ulaganje ali i velika stvar za lecenje naseg naroda hvala predsedniku sto je uspeo sve ovo da nam obezbedi

Marko

pre 2 godine

Ova vsta ulaganja je takodje jako bitna za Srbiju!

Jovana

pre 2 godine

Farmacuetska industrije u Srbiji se razvijaju, sto je odlicna vest, nas narod je uvek za inovativnost i ono sto je dobro!

Kaja

pre 2 godine

Ulaganjem u zdravstvo naša Srbija postaje još jača u regionu.

Milan

pre 2 godine

Zbog velikog broja obolelih od malignih oboljenja, Srbija če uložiti znatna sredstva u inovativne lekove, što će obradovati sve obolele. Tako se vodi računa i građanima Srbije.

Nena

pre 2 godine

Nikada se nije više ulagalo u zdravstvo, a zdravlje je najbitnije za naše živote

Dušan

pre 2 godine

Ulaganja u zdravstvo omogućava da građani Srbije imaju adekvatno lečenje u svojoj državi. Zdravlje je na prvom mestu!

Aleksandar

pre 2 godine

Zdravstveni sistem je danas modernizovan i sva ulaganja u isti je znak da imamo odgovornu vlast koja se brine o zdravlju svih građana Srbije.

shira elijah

pre 2 godine

pozdrav svim mojim prijateljima vani, svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće. Moje ime je Shira elijah i sretno sam oženjen, dvoje djece i ljupkom ženom. Mojoj obitelji se dogodilo nešto strašno, ostao sam bez posla, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogao brinuti o sebi i potrebama. Moja obitelj. Ona i moja djeca u tom trenutku. Uspio sam devet godina, nijedna žena me neće podržati da se brinem o djeci. Pokušavam poslati testove svojoj ženi, ali ona me blokira u komunikaciji s njom. Pokušavam razgovarati s njenom prijateljicom i obitelji, ali još uvijek znam da mi netko može pomoći i prijavio sam se tada na toliko prijatelja, ali oni me i dalje neće zvati, sve dok ne dolazi vjerni dan koji nikad u životu neću zaboraviti. Kad sam sreo svog starog prijatelja objasnio sam sve svoje poteškoće i on mi je pričao o sjajnoj osobi koja mu pomaže da nađe dobar posao u kompaniji Coca Cola i rekao mi je da piše, ali ja sam osoba koja nikada ne vjeruje u pravopis, ali ja odlučio probati i dr. Apata me uputio i pokazao što da radim. U sedam dana ručka čarolija. Slijedite sve upute i dobro učinite ono što je tražio od mene. Dr. Apata je siguran da će sve proći kako treba i da će me supruga ponovno vidjeti nakon prekrasnog posla dr. Apate. Nazvala me supruga na nepoznati broj i ispričala mi se i rekla mi da joj jako nedostajem i da se naša djeca i moja žena vraćaju kući. Danas vodim tvrtku Paragon u SAD-u. Preporučam vam da ako imate bilo kakvih problema pošaljete e-poštu na ovaj {drapata4@gmail.com} ili WhatsApp preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. APATA. i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmite stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti. Želim vam najbolje .......

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija