• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.03.2022

12:07

U ovo vreme beznađa mi uspevamo da se borimo da sačuvamo mir i stabilnost! Vučić u Leskovcu prisustvuje svečanosti povodom završetka prve faze gradnje fabrike Erenli!

printscreen

Politika

U ovo vreme beznađa mi uspevamo da se borimo da sačuvamo mir i stabilnost! Vučić u Leskovcu prisustvuje svečanosti povodom završetka prve faze gradnje fabrike Erenli!

Podeli vest

Turska kompanija “Erenli” u Leskovcu danas obeležava završetak prve fazu radova na izgradnji fabrike za proizvodnju sistema za cirkulaciju automobilskih tečnosti, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića

 

12.13 - Obraćanje predsednika Vučića

- Sećam se kada sam pre nekoliko godina dolazio, kada je ovo bila prazna livada i kada smo prvi put rekli da ćemo da gradimo fabrike, svi su nas čudno gledali. 

- Ovde od juna meseca kreće proizvodnja. Velika stvar za Leskovac, jer će biti dosta zaposlenih. Ovo je 23. turska fabrika u Srbiji, verujemo da možemo još mnogo da ih privučemo. Naša saradnja je dobra i politički, i ekonomski, kao i trgovinski.

- U ovo vreme beznađa, mi uspevamo da se borimo da sačuvamo mir i stabilnost! Ovo vreme ne možemo da okarakterišemo, u svetu je beznađe i histerija, a mi dovodimo investitore. 

Kako kaže, zaposlenost je važna, jer će deca u Leskovcu dobiti šansu da ostanu u nekadašnjem "Srpskom Mančesteru".

Rast cena

Predsednik je rekao da je cena gasa na istorijskom maksimumu, a isto će biti i sa cenom nafte.

- Moramo da budemo vredni i istrajni. Dolazeći, imao sam vremena da pogledam - cena gasa na istorijskom maksimumu svih vremena, cena nafte do kraja dana će biti na istorijskom maksimumu. Sve cene sirovina odoše u nebesa. Ne znate šta više da radite. Ako donesu odluku od nema ruske nafte, onda će to biti puta dva ili tri od istorijskog maksimuma. Rublja je pala 38 posto, evropske banke propadaju na neverovatan način. Ceo svet se ruši pred nama. Sve ono što smo znali da postoji, odjednom pred našim očima nestaje. Neću to da krijem. Zato sam toliko zabrinuti. Mi koji nemamo naftu, nemamo gas, sa koliko se problema suočavamo. 

- Utoliko sam danas još više ponosan, za tri meseca kreće proizvodnja, i to je za nas važno, jer će izvoz vredeti 25 miliona evra, i doprineti bruto rastu - kaže Vučić.

Foto: printscreen

Kako je naveo, u pitanju je borba za ljude i njihove živote, zahvalivši se još jednom turskim prijateljima jer su izabrali Jablanički okrug.

- Verujem da ćemo uspeti da obezbedimo mir, stabilnost i budućnost za sve te ljude. Leskovčani znaju da ovo nije kraj. Uložili smo u bolnice, imamo prečistače otpadnih voda... Mnogo još ulaganja čeka Leskovac - dodao je predsednik.

- Kada sam razgovarao sa turskim kompanijama, mi smo malo podigli cenu, obzirom na dešavanja, ali mi smo Tursku maltene častili, jer je cena električne energije mnogo viša na evropskom tržištu. To nisu normalne cene - dodao je Vučić.

12.00 - Vučić stigao u Leskovac

Vučić je po dolasku u Leskovac održao sastanak rukovodstvom kompanije.

Pored predsednika, obeležvanju završetka radova prisustvuju ministarka privrede Anđelka Atanasković, državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović...

Erenli


Ukupno bi do kraja investicionog ciklusa 2025. godine u ovoj fabrici trebalo da bude zaposleno 338 radnika.

Turska kompanija će delove koje bude proizvodila u leskovačkom pogonu izvoziti u Španiju, Italiju, Portugaliju i Nemačku.

Foto: printscreen

Predstavnik "Erenlija" Fikret Ajnibal izjavio je na početku izgradnje fabrike, sredinom oktobra prošle godine, da se kompanija odlučila za Leskovac, zato što je taj grad postao srpski centar za automobilsku industriju.

Naveo je da su prethodno svoje pogone u ovom gradu otvorili britanski "Aptiv", južnokorejska "Jura" i domaća firma "Autostop", koji proizvode komponente za autoindsutriju.

Foto: printscreen



Grad Leskovac i Republika Srbija su izgradnju "Ertenlijevog" pogona subvencionisali poklonivši kompaniji sedam hektara zemlje u Zelenoj indsutrijskoj zoni.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivana

pre 2 godine

Cekamo vas veceras od 18h. Juzna pruga je uz vas!!!

Nešo N

pre 2 godine

Ivana: Cela Srbija je uz Vučića, jer znaju da on vodi politiku u interesu svih građana.

Nex

pre 2 godine

Svako radno mesto je od sustinskog znacaja za razvoj nase drzave... Sto vise radnih mesta i sto vise fabrika pomaze razvoj i standard radnika...

Emilija

pre 2 godine

Još jedna investicija koja će uspeh doneti Srbiji.

Sara

pre 2 godine

Ni ova velika svetska kriza nas nece zaustaviti u izgradnji. Vucic nastavlja da razvija Srbiju. Nova radna mesta, novi i bolji zivot za ovaj kraj.

Radovan

pre 2 godine

Srbiji nove investicije donose manju stopu nezaposlenosti što svakako i jeste cilj.

Radenko

pre 2 godine

Posebno me raduje činjenica da Srbija nastavlja da gradi i da se razvija bez obzira na sve prepreke koje se nalaze na putu.

Ivana

pre 2 godine

Zeljno vas cekamo veceras u Leskovcu. I bodrimo vasu kampanju!!!

i u tom smislu

pre 2 godine

Jos jedna u nizu investicija koja ce znatno unaprediti zivotni standard nasih gradjana!.

Nale

pre 2 godine

Uporno ulaganje u našu zemlju pokazatelj je kako se napreduje.Bravo predsedniče!

Aca

pre 2 godine

Izgradnja novih fabrika je od velikog značaja, nova radna mesta i dobri uslovi za nase gradjane!

Milos

pre 2 godine

Veliki napredak za Srbiju! Nova radna mesta za Leskovcane!

Janko

pre 2 godine

Bravo! Idemo dalje. Jos jedan dokaz da e Srbija sve jaca i jaca!

Anaaa

pre 2 godine

Napredujemo svaki dan sve vise i vise! Definitivno, dela govore!

Mira

pre 2 godine

Kao sto vidite reci polako prelaze u dela i prva faza gradjenja fabrike Erenli je gotocva zahvaljujuci Vucicu!

Mila

pre 2 godine

Bravo za naseg predsednika, iz reci prelazima na dela!

nIKOLA

pre 2 godine

Svaka nova fabrika znaci puno za gradjane Srbije

Njanja

pre 2 godine

Ulaganjem u Leskovc Srbija dobija od značaja smanjenjem stope nezaposlenosti zadovoljstvo građana i celokupnim napredkom.

Ana

pre 2 godine

Svaka investicija znaci puno i doprinece ekonomskom napretku

Tijana

pre 2 godine

SNS svojim radom doprinosi boljoj buducnosti gradjana Srbije

Nada

pre 2 godine

Ova fabrika u Leskovcu će u mnogome poboljšati životni standard. Naša zemlja je postala zaista pogodna za strane investitore koji žele da ulože svoj kapital u našu zemlju.

Dragan

pre 2 godine

Kompanija Erenli je donela veliki vetar u leđa jugu Srbije. Leskovac je grad koji ima blistavu budućnost, jer je bogatiji za još jednu fabriku koja će omogućiti nova zapošljavanja!

Dejan

pre 2 godine

Jug Srbije danas je veoma napredovao, pocev od infrastrukturnih projekta koji su izmamili mnoge investitore, prvenstveno i u Leskovcu.

Sonja

pre 2 godine

U vreme kada je situacija u Evropi zaista teaka Srbija nastavlja sa novim fabrikama i investicijima koje nas vode ka boljim uslovima za zivot.

Ljiljana

pre 2 godine

Srbija se gradi i razvija. Mozda ce je kriza zbog Ukrajine usporiti ali idemo napred zahvaljujuci mudrim odlukama predsednika.

Nešo N

pre 2 godine

Trista novih radnih mesta, pa to je za Leskovac i okolinu od izuzetne važnosti.

Branko

pre 2 godine

Drago mi je da se Leskovac razvija i opšte jug Srbije. Svaka nova fabrika je jedan veliki plus za južni deo Srbije.

Gorjanka

pre 2 godine

Свако ново радно место злата вреди. Јачање економије је сад више него икад битно.

Maja

pre 2 godine

Pokazali smo koliko možemo da napredujemo kada se svi zajedno borimo! Fabrike su od suštinskog značaja jer se time otvaraju i nova radna mesta za mnoge ljude!

Mila

pre 2 godine

Jos jedna odlicna investicija koja ce da zaposli veliki broj ljudi

Mima

pre 2 godine

Potrebna su nam nova radna mesta, mogucnosti za zaposljenje. Samo da se napreduje i ne stajemo

Ivana

pre 2 godine

U ovako teškoj situaciji kod nas se grade fabrike i investira se u nova radna mesta.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17