• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.03.2022

08:14

Hrvati opsednuti Vučićem i Srbijom! DOK IM DRONOVI PADAJU PO KUĆAMA, ONI ANALIZIRAJU VUČIĆEVE SPOTOVE!

printscreen

Politika

Hrvati opsednuti Vučićem i Srbijom! DOK IM DRONOVI PADAJU PO KUĆAMA, ONI ANALIZIRAJU VUČIĆEVE SPOTOVE!

Podeli vest

Dok dronovi padaju po hrvatskim kućama, njihovi portali analiziraju Vučićeve spotove, očigledno želeći da na svaki način ocrne onog koji Srbiji donosi mir, stabilnost i prosperitet

 

Tako su hrvatski portali Dnevno i Večernji objavili vesti o najnovijem spotu SNS kada Vučić izlazi iz frižidera, koji im je, očigleno, veoma zasmetao pa su ga nazvali bizarnim

Iako se naše komšije Hrvati guše u problemima - od pretnje nestašice hrane, rasta cene goriva, a poslednji u nizu je bio dron sovjetske proizvodnje koji im se srušio u prestonici - oni komentarišu kampanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: printscreen

Da li Hrvatska ne može da prihvati to da Srbija čvrsto stoji na svojim nogama, ili je to pokušaj da skrene pažnju sa svojih problema i sopstvene nesposobnosti da se izbori sa trenutnom situacijom, ili pak ne mogu da prihvate da naša država ima bolju RV i PVO, nije sasvim jasno. Biće da je pomalo od svega. 

Vojska Srbije bi oborila letelicu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom drona koji je pao u Zagrebu rekao da veruje da bi Ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana Vojske Srbije oborili tu letelicu.

- Neki nemaju čime, a mi imamo najbolje vazdušne rakete, svakog dana i svako veče imamo air policing našeg neba. Ne sme se pustiti bilo šta što bi na bilo koji način moglo ugroziti naše građane. Hrvatska ima izvanrednu kopnenu vojsku, u oklopnim vozilima su mnogo bolji od nas, ali su trenutno slabiji u RV i PVO, zato su i kupili 12 aviona Rafal, oni će to odmah da upucavaju - rekao je predsednik Srbije. 

- Nikad nismo imali snažniju vojsku... Ovo što se desilo u Zagrebu, Srbiji ne bi moglo da se desi, mi bismo tu letelicu oborili za 5 minuta. 

Procedura

Vučić je objasnio i proceduru u slučaju ulaska nepoznate strane letelice u vazdušni prostor Srbije.

- Letelicu prvo primete na radaru, zatim se utvrdi da li je naoružana, a potom se kontaktira posada za zahtevom za hitno sletanje. Ukoliko nema posadu, odnosno ako je bespilotna letelica, kontaktira se vrhovna komanda i traži se odobrenje za obaranje. Prvo se traži dozovola od mene kao predsednika, a ukoliko ne dobiju mene, onda od načelnika Generalštaba. Mi bismo takvu letelicu odmah upucali i oborili - rekao je Vučić.

 

Hrvati svakodnevno i na svaki način pokušavaju da ocrne onog koji Srbiji donosi mir, stabilnost i prosperitet. Ipak, bez obzira na to, srpski predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija, ako bude potrebno, hraniti i lijepu njihovu.

Predsednik Vučić se u razgovoru za Dnevni avaz osvrnuo na zabranu izvoza pšenice iz Srbije, ali i komentarisao šta će kriza u Ukrajini značiti za celi svet i hoće li zemlje regiona imati dovoljno hrane.

- Mi, naravno, imamo dovoljne količine pšenice za Srbiju, i više nego dovoljne, ali je besmisleno da govorimo da je nešto dovoljno za nas, a da ljudi u komšiluku nemaju. Što se toga tiče, Srbija će biti otvorena. Već smo dobili prve zahteve iz Albanije i radimo na njima. Ali, ako kažete Srbija će da ima hleba, a Bosna i Hercegovina neće, to znači da neće ni Srbija - rekao je Vučić.

Podsetimo, bespilotna letelica sovjetske proizvodnje srušila se u četvrtak uveče posle 23 sata u zagrebackom naselju Jarun. U hrvatski vazdušni prostor ušla je iz Mađarske, odakle je došla iz Rumunije.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovka

pre 2 godine

Hrvatima nije do spota, vec do zelje da imaju drzavnika kao sto je Vucic i tu pokazuju svoju ljubomoru i zelju za takvim covekom.

Joksi

pre 2 godine

Jad i ljubomora za najboljim i najmocnijim predsedniko Vucicem.

Jovanka

pre 2 godine

Hrvati se ponasaju kao da je kod njih sve kako treba, pa imaju vremena da vode računa o Srbiji!

Boban

pre 2 godine

Hrvatima smeta što je Srbija toliko uspešna u svim poljima!

Milutin

pre 2 godine

Koliko je taj narod iskompleksiran, koliko zavisti i mrznje u njima, opustite se komsije i obratite paznju na vasu mladost koja vam svakodnevno u velikom broju napusta zemlju i odlazi u dijasporu!

Ana

pre 2 godine

Srbija je zemlja koja svakim danom postaje jača, ali to mnogima smeta!

Nikola

pre 2 godine

Pa naravno da su opsednuti Srbijom jer je mnogo uspesna zemlja!

Aca

pre 2 godine

Hrvatima bi bolje bilo da gledaju svoja posla a ne Srbiju!

Nešo N

pre 2 godine

Srbija je uvek bila spremna da pmogne ljudima u nevolji. To smo radili i kada smo određeni broj vakcina donirali komšijama.

Glasinac

pre 2 godine

Dok bude Srbija imala žita imaće ga i naše komšije. Komšije se moraju da ispomažu.

Marina

pre 2 godine

Ljubomora ih izjeda sto i oni nemaju takvog predsednika.

Mira

pre 2 godine

Umesto da gledaju svoja posla oni se bave nasim predsednikom.

Mirjana

pre 2 godine

Hravatima sve smeta ,a najvise uspeh nase zemlje.

Milka

pre 2 godine

Hrvatima je toliko dosadno, nama ste nebitni. Mozda bi voleli da imate lidera kao sto ima Srbija!

Baća

pre 2 godine

Napravljen je jedan duhovit predizborni spot i to uliva optimizam u ovu našu sumornu svakodnevicu zbog rata u Ukrajini. Onaj ko ume da se šali na sopstveni račun, kao Vučić, samo pokazuje njegovu sigurnost i snagu. To Hrvatima ne ide u glavu. Nikako. Nikada. Šta da radimo, njihov problem.

Zoki65

pre 2 godine

To je nacija histerije i kolektivnog ludila prema apsolutno svemu što je pravoslavno.Nacističko nasleđe u Hrvatskoj nikada neće ispariti.To se tamo gaji i veliča kao tradicija i dostignuće.Nikada nisu ,a ni neće,snositi posledice zbog toga jer ih podržava 4.Rajh.

Miloš

pre 2 godine

Voleli bi i oni da imaju, državnika, političara, a pre svega dobrog čoveka kao što je predsednik Vučić!

Miloš

pre 2 godine

Očigledno ih boli dobra pozicija Srbije u svakom pogledu!

Njanja

pre 2 godine

Hrvatima bi bilo najbolje da se okrenu sovjuoj državi i analiziraju zašto stangiraju od ulaska u Evropsku uniju plate nisu porasle penzije takođe i gde ide njihova država .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija