• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2022

07:41

OPŠTA PANIKA U HRVATSKOJ! NEZAPAMĆEN SKOK CENA HLEBA, USLOVI SE MENJAJU TOLIKO BRZO DA SU STRUČNJACI U ŠOKU!

Ilustracija

Politika

OPŠTA PANIKA U HRVATSKOJ! NEZAPAMĆEN SKOK CENA HLEBA, USLOVI SE MENJAJU TOLIKO BRZO DA SU STRUČNJACI U ŠOKU!

Podeli vest

Svetska kriza zbog rata u Ukrajini prelila se i na komšiluk. Hrvati su u velikoj panici, cene hleba divljaju, a uslovi se toliko vrzo menjaju da se ugovori sa dobavljačima potpisuju na rok od maksimalno mesec dana

Ako se tržište ne stabilizuje, beli hleb u Hrvatskoj mogao bi da dosegne nezapamćenu cenu od 15 kuna za komad. 

Foto: Printscreen "Jutarnji"

Ovo je za "Jutarnji list" potvrdila direktorka "Žitozajednice" Nada Barišić. 

Hrvat godišnje pojede čak 62 kilograma hleba

Eventualna poskupljenja, ako ih bude, bit će priličan udarac na džep prosečnog hrvatskog domaćinstva, posebno kada znamo da su Hrvati među najvećim potrošačima hleba u EU.

Prema podacima koje je lani predstavio Dragan Kovačević, potpredsednik za poljoprivredu HGK, u Hrvatskoj se prosečno godišnje po osobi potroši 62 kilograma hleba.

Kolika je potrošnja hleba najbolje se vidi po činjenici da na uvoz krušnih proizvoda otpada čak 15 posto domaćeg pekarskog tržišta.

Drastično poskupljenje koje je u Evropi već odavno, nije isključeno ni za Hrvatsku. 

Foto: Pixabay/pexels

Barišić je za "Jutarnji" istakla da je ona lično zabrinuta pošto je cena pšenice na rekordnom nivou, a toliko se brzo menja da se ugovori sa dobavljačima potpisuju na rok o dmaksimalno mesec dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 2 godine

NATO im unistava drzavu a oni srecni sto su u njihovom "klubu". Kad se probude bice kasno.

Pera

pre 2 godine

Pa i treba, za leb i treba da je covek u penici, a mi pravimo paniko za toaletni papir....

pera rogonja

pre 2 godine

Dok narod do juce bogatih zemalja trpi inflaciju i tek dolazi kriza za radna mesta njihovi lideri oce da ratuju.Sve dok se narod ne digne protiv ljidi rata treba rus da steze jos vise.Nije jos skupo tek ce za zimu da pukne.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija