• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok

04.04.2022

17:30

BRUTALNA PORUKA PENTAGIONA SRBIJI ZBOG RUSIJE! Nije vam u interesu da sarađujete sa vojskom koja masakrira i bombarduje civile! TAČNO, SAMO...

AP/Reuters/Fotoilustracija

Politika

BRUTALNA PORUKA PENTAGIONA SRBIJI ZBOG RUSIJE! Nije vam u interesu da sarađujete sa vojskom koja masakrira i bombarduje civile! TAČNO, SAMO...

Podeli vest

Visoki zvaničnik Pentagona kaže da Moskva, "iako menja svoju retoriku o ciljevima" u Ukrajini, koristi istu "destruktivnu taktiku protiv civila na terenu". Ona je rekla da su SAD otvorene za produbljivanje vojne saradnje sa Srbijom i da su "razočarane" kada Srbija ne izabere saradnju, kao i da nije u interesu Srbije da sarađuje sa vojskom koja masakrira stanovništvo, vojskom koja bombarduje civile

U intervjuu za Glas Amerike, zamenica pomoćnika američkog sekretara za odbranu za Rusiju, Ukrajinu i Evroaziju Lora Kuper rekla je da su Sjedinjene Države i njihovi saveznici na "zajedničkom imenitelju u podršci Zapadnom Balkanu suočenim sa naporima Rusije za destabilizaciju". Kuperova je takođe rekla da "nije u interesu Srbije da sarađuje sa Rusijom".

„Namera Rusije je prvobitno bila da zameni demokratski izabranu vladu u Kijevu. I mi to znamo iz naše obaveštajne službe i zapravo smo te informacije podelili sa celim svetom. „Može se reći da je svet znao više o ruskim planovima i motivima Rusije nego sami ruski vojnici", rekla je ona za Glas Amerike .

„U ovom trenutku fokus Sjedinjenih Država i naših saveznika i partnera je da osiguraju da Ukrajinci mogu da nastave da pružaju otpor i da imaju neophodnu težinu za pregovaračkim stolom sa Rusijom", rekla je ona.

SRBI U CRNOJ GORI NA NOGAMA, NEONACISTIČKI SIMBOLI U CENTRU PODGORICE KAO PODRŠKA KIJEVU! Ko je dozvolio orgijanje nacista ulicama...

Odgovarajući na pitanje Glasa Amerike o tome da li Sjedinjene Države prate zapadni Balkan, s obzirom na "trenutne uslove i napore Rusije da interveniše", ona je rekla da Vašington uvek obraća pažnju na Zapadni Balkan i da je posvećen odnosima, savezništvu sa Balkanom i održavanju čvrstih partnerstava širom regiona.

- Nema sumnje u istoriju pokušaja Rusije da interveniše u regionu pokušavajući da izazove tenzije. I mislim da vidimo da se to nastavlja do danas.Zaista sam zadovoljna ne samo nivoom pažnje koju SAD posvećuju regionu, već i zato što mislim da su naši partneri iz EU uložili velika sredstva u obezbeđivanje stabilnosti."

Ona je rekla da su SAD otvorene za produbljivanje vojne saradnje sa Srbijom i da su "razočarane" kada Srbija ne izabere saradnju.

Ona je rekla da je pozitivno što je Srbija podržala rezoluciju UN kojom se osuđuje ruska vojna operacija, ali je dodala da ovo nije trenutak da zemlje budu neutralne.

Foto: Printskrin video

To je trenutak", rekla je ona, kada su zemlje širom sveta, čak i one koje su istorijski bile neutralne, odlučile da moraju da stupe u ime međunarodnog prava, u ime međunarodnog mira i da se zalažu za principe suvereniteta.

- Nije u interesu Srbije da sarađuje sa vojskom koja masakrira stanovništvo, vojskom koja bombarduje civile. I iskreno, nije u interesu Srbije da ima partnerstvo sa vojskom koja trpi tako jasne posledice na bojnom polju, sa tako niskim moralom, vojskom u kojoj vođe ne veruju svojim vojnicima - rekla je ona.

PUTIN NAPRAVIO ZLATNU RUBLJU, ZAPAD NIJE MOGAO NI DA ZAMISLI STRAŠNIJI SCENARIO! Ekonomski sistem koji je nametnula Amerika je pao!

Ona je takođe oštro odbacila sve paralele koje Moskva povlači sa agresijom NATO-a 1999.

- Nema apsolutno nikakve sličnosti između ovih situacija. Ono što danas vidimo je velika sila koja je odlučila da napadne demokratski izabranu vladu bez ikakvih provokacija i koja nastoji da izvrši invaziju na značajne delove te zemlje bombardovanjem civilnog stanovništva i ometanjem isporuke humanitarne pomoći. Nema apsolutno ničega zajedničkog.

Ona je rekla da je uverena da "narod Srbije može svojim očima da vidi situaciju u kojoj se nalazi narod Ukrajine i da razume razaranja sa kojima se suočava i želi da ih podrži".

POTOMCI ĆE OVO PAMTITI! SRBIJA JE REKLA NE ZAPADNOJ DIKTATURI! Pokazala je po ko zna koji put da je SVOJA, SLOBODNA I NEZAVISNA!

Dodala je da Rusija "uvek pokušava da izazove podele među saveznicima u NATO-u širom alijanse, uključujući i region Zapadnog Balkana".

- Ali osećamo se zaista uvereni da nam naši snažni saveznički odnosi omogućavaju da budemo jaki zajedno da zaštitimo naše saveznike i da izdržimo ove pritiske iz Rusije - zaključila je ona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nenad

pre 2 godine

Tačno tako, zato sa vama samo preko nišana!!!!

dragan

pre 2 godine

izvinite ako smijem pitati koliko ste vi pobili civila ...milion gore dole nije problem

Milutin Vranjski

pre 2 godine

Шупља реторика, замене теза, са нескривеном дозом дигнутог прста, која несумњиво вређа интелегенцију сваког Старо Србијанца! Ујка Сем, када нема ништа ново да каже, а углавном и нема, позива се на несталу браћу битићи на КиМ (који су иначе били CIA оперативи убачени на Косово у функцији подршке шиптарским фашистима) - док по тој логици су очигледно Руси убили малу Милицу Ракић на ноши ... док је право питање ко је био пилот нато-а који је директно убио малу Милицу, ко је погодио воз у Грделичкој клисури, ко је бацао касетне бомбе у Нишу усред белог дана, ко је погодио стамбену зграду у Новом Пазару... ко је крив за то дивљање 1999. године?! Сарадња би била заправо сурадња... сурадња и суживот са кунама никада више!

Penzionerj

pre 2 godine

Matori ubico, to ti je dobro poznat scenario Račka i Srebrenice. Rusima nećete uvaliti lažljivi scenarij. Kada ćeš ti, Klinton pa onaj posle Klinton odgovarati za milionske zločine. Žao mi je, ti nećeš doživeti zatvor. Ali ostali, da.

milankukic

pre 2 godine

a sta ste vi nama radili raybojnic tukli pa rekli koletarna steta sram vas bilo

miroljub

pre 2 godine

Da budeš kučka nad kučkama ne bi mogao da se suprostaviš ovoj nezamislivoj kučki.Prava predstavnica okupatora indijanskih teritorija.Ona je poreklom Engleskinja ,sada je sve jasno.

Ćikula

pre 2 godine

Sve to što pričate za Rusiju to u stvari radite vi, ali i vama je izgleda došao kraj, Ameri. Naučiće vas Baćuška , da nema života bez rada. Naučili ste otimali, bombardovati, menjati vlade, živeti na tuđi račun, e nema više. Uskoro će i EU shvatiti da ih gurati u provaliju da bi vi dobro živeli. Vi ste divljači i životinje.

Dimitrije

pre 2 godine

"Nema apsolutno nikakve sličnosti između ovih situacija. Ono što danas vidimo je velika sila koja je odlučila da napadne demokratski izabranu vladu bez ikakvih provokacija i koja nastoji da izvrši invaziju na značajne delove te zemlje bombardovanjem civilnog stanovništva i ometanjem isporuke humanitarne pomoći. Nema apsolutno ničega zajedničkog." O, ima li u rukovodstvu SAD nekog ko ima više od dve moždane ćelije koji neće da odvaljuje ovakve gluposti

Žigolo

pre 2 godine

Da, to je nepobitna istina, Srbija ne može da sarađuje sa zemljom koja besomučno bombarduje suverenu zemlju, članicu UN od osnivanja 1946. godine, ubija nedužnu decu i uništava infrastrukturu. Ime ta zemlje koja je činila takve zločine po celoj planeti već 70 godina a da nikad i niko nije odgovarao ni za jedan zločin, je AMERIKA I NATO uz svesrdnu pomoć Velike Britanije.

Duda

pre 2 godine

Ovi bas nemaju stida. Znam da nemaju, ali eto moram da napisem. Oni pricaju o ubijanju civila, koje su oni rezirali, a kad oni ubijaju, i to bas ubijaju, nikom nista. Kad bi mrznja mogla da ubije ne bi ameri i nato postojali.

Marina

pre 2 godine

Gde se rađaju ovakve pacovske njuške Ni ne liči na čoveka

Rasa

pre 2 godine

Poruka Kuperu-sada vam je jasno zasto nikada NATO. I da ,nije isto jer Jugoslaviju su napale 20 Zemalja i Amerika, plus 93-94-95 NATO pakt se stavio u sluzbu Muslimana i Hrvata.iako su bili brojniji od Srba a u njihovu korist da nas potamane. Zato ako ti nije jasno procitaj moj post.

Zoran

pre 2 godine

Vi ste nas masakrirali 78dana! Podržavate šiptarske teroriste! Prekšili ste principe suvereniteta, priznavši Kosovo i metohiju! Vi nama solite pamet o medjunarodnim pravima?!

sima

pre 2 godine

Hocete li vi zapadna govna da se skinete sa srbskog i ruskog , znamo mi da su vase bombe plisane i mekane kada padnu i pogode cilj svima nama bude milina i trcima da ih hvatamo .Ma ove ruske su grube i prolivaju krv i ubijaju decu i civile . Pitam tog americkog idiota ko ubi malu milicu na nosi u kupatilu , ko pbi 80 neduzne dece tokom 78 osam dana bombardovanja -

PRKI

pre 2 godine

EHEHE pa vasa vojska ima krvave ruke do lakata , i vi pričate o zločinima ,da je pameti ceo svet da uvede sankcije protiv vas. Ali vi sami sebi uvodite sankcije jer nemate mozga( čovek ima 2 mozga mali i veliki vi nemate ni jedan).

Čarapan

pre 2 godine

To nisu vaši saveznici oni su vaši podanici a pokušavate da pravite i vaše lude širom sveta ali dolazi svemu kraj

Arandjel

pre 2 godine

Mamu vam fasisticku, koji debili pokusavaju da vladaju svjetom.

kraj partije je blizu

pre 2 godine

Eto uskoro sankcija Rusiji, jer će u suprotnom FBI i DEA staviti Rošavog i bratiju na crnu listu, a to je loše za biznis ???

sinisa

pre 2 godine

Vi zlocinci napadate Ruse a sta ste vi gospodo iz NATO.Za vreme bombardovanja kada ste 1999 god bacali kasetne bombe i licno mojoj zeni iskidali noge gde je ostala tezak invalid.Ona se muci i trpi tezak bol zbog vasih ludackih hirova.Vi nemata bas nilakva prava da napadate Ruse jer ste vi ubice i zlocinci...

Rade R

pre 2 godine

Jaoj ko je našao da priča o zločinima, ubijanju civila, ....! Kakvi odvratni licemeri! Pa dali ima većih zločinaca od vas Amerikanaca i NATO-a, Hitler, Mengele i Gebels su za vas male bebe! Sram vas bilo! Konačno se našao neko ko će da vam stane na vrat!

milovan

pre 2 godine

Pa bas zbog toga i necemo da saradjujemo sa NATO drzavama jer ste masakrirali pola sveta. Srbija,Kosovo,Irak,Iran,Sirija Vijetnam,Korea i tako jos 50 puta. A vi u tu grupu hocete ugurati Rusiju. Pa vi ste pobili milione civila. Samo vi ste bacili atomske bombe na civile. Zbilja nemate stida.

AS

pre 2 godine

DA LI OVA ČUJE SEBE ŠTA GOVORI??? PA SVE TO ONI RADE DUGI NIZ GODINA DRUGIMA A I NAMA SU RADILI.

ratko

pre 2 godine

mi nismo zainteresovvani da saradjujemo sa Fasistima , i Vucicu teraj iz generalstaba NATO idiote

milovan

pre 2 godine

Zato necemo i imati vezu sa vama. Jer vec 80 godina masakrirate civile.

Max

pre 2 godine

Samo vi zacepite gubice,vi koji ste po srbiji bacali kasetne bombe i bombe sa osiromasenim uranijom.Gadite mi se zajedno sa vasom evropskom kolonijom.

Petar JVetar

pre 2 godine

Да ли су ови Амери стварно толико глупи или су природни ретарди?! Колико год сам се наслушао њихових глупости, увек ме изненаде са јачим и новијим глупостима. Страшно! Ни једна империја није имала овако глупе поданике.

Milan

pre 2 godine

Sjedinjene fasisticke drzave misle da mogu da sole pamet celom svetu.

Vladimir

pre 2 godine

Kad demokratska rasistička Amerika Srbiju podučava o stradanju civila i bombardovanju civila onda je stvarno kraj sveta.Jedina zemlja na svetu koja je upotrebila atomsku bombu,ubila stotine hiljade ljudi što od eksplozije što od radijacije,zemlja koja je ratovala od drugog svetskog rata u preko 30 zemalja i konačno bombardovala,razarala i dan danas zbog osiromašenog uranijuma kojeg je bacilana Srbiju uništava stanovništvo Srbije nešto zamera Srbiji.Ološ bio,ološ ostao.

Mapko

pre 2 godine

"Nema apsolutno nikakve sličnosti između ovih situacija. Ono što danas vidimo je velika sila koja je odlučila da napadne demokratski izabranu vladu " Posle drzavnim udarom 2014, ni jedna vlada nije legetimna. A sto se tice morala ruske vojske, pa ovi nacisticki zapadnjaci mitomanski veruju u sopstvenu lazu, to je znak velike psihicke bolesnosti pod imenom "psihopatije", kada umisljate da zivite u paralelan svet, kada umisljate da je realnost drugacija no sto jeste. Kada jedna drzava koja je vodila preko 50 ratova sirom sveta i koja je odgovorna za ratne zlocine, genocide i razaranje, bez stida nama soli pamet; onda znate sa kime imate posla, sa ludakom.

Amater

pre 2 godine

SRBIJI JE AMERIKA NAMESTILA RACAK I TU SMO NA SVOJOJ KOZI OSETILI PRAVU STRANU...

NEBOJŠA

pre 2 godine

И? ШТА ЈЕ ''ВЕЛИКИ ВОЂА'' ОДГОВОРИО НА ОВУ ПРОВОКАЦИЈУ?поготово на онај дио о сурадњи са силом која масакрира цивиле и бомбардира градове.ваљда су НА СЕБЕ НИСЛИЛИ,па сходно томе био би ред да сарадњу са земљама НАТО прекинемо војну сарадњу

Markoni

pre 2 godine

Da li je Evropa normalna kada podržava onog dementnog Amerikanca...obiće joj se o glavu...bojim se da posle ne bude kasno...Rusija i Kina...Evropa nema šanse sa Amerikancima protiv ova dva najveća džina...Evropi opameti se dok još nije kasno...

Veselin

pre 2 godine

A jeste li vi ubijali civile ,žene djecu, bolesne stare . Koji ste vi licemjeri ,smradovi natovski.

Pera

pre 2 godine

Zlocini nato-otan koalicije nikada nisu zaboravljeni! Zivela Srbija!

milovan

pre 1 godinu

Tacno. Nije nam u interesu da saradjujemo sa ubicama dece.A to je NATO. Koliko ste dece ubili u Vijetnamu.?? Iraku preko 500000. Iranu,Siriji,Srbiji, itd, Tako,hvala vam na savetu zlikovci.

Sosa

pre 1 godinu

Rusi ubijaju civile, što je tačno, jer u svakom ratu stradaju civili.Sreća pa su ameri fini, pa su nas 1999.gađali čokoladama. Liban.Siriju, Libiju I mnoge druge zemlje išli su da obilaze turistički i bacali im sa neba poklone.Licemerni, lažljivi otpad.

Marija

pre 1 godinu

Ajde, vi se samo javite!?! Pa vi nemate ni trunke morala da ikome ista prebacite a posebno savetujete! Muka je celom svetu od vas i vase lazne demokratije! Zapamtili smo vas i ne zaboravljamo 1999.g.Zar posle toliko godina niste shvatili da Srbi nisu za prodaju?!? Da se sa nama ne moze razgovarati ucenama i pretnjama! Sta je u vasim glavama da makar to niste shvatili. Srbi imaju najmocnije oruzje koje nikada ne cete poraziti a to su duhovnost, koju vi nemate i ne znate sta je to, i inat kad udarite mucki i neljudski na nas! Poruka Redakciji: zasto moje komentare ne objavljujete ili tek ponekad a iz njih vidite da sam patriota,Predsednik mi uvek odgovori na moje obracanje njemu a vi me ignorisete uglavnom.Za vasu informaciju ja sam stara 77 godina ali me mozak jos uvek dobro sluzi a bila sam savetnik u dve jugoslovenske vlade (SFRJ i SRJ) sa naucnim zvanjem, a sada sam penzioner prve kategorije invalidnosti.Dok mi ne odgovorite necu se vise javljati. S postovanjem, M.Sc.Marija Tisma, B.Sc.E.E. Beograd

zoran

pre 1 godinu

Ovi Ameri su stvarno plitkoumni, oni su zaboravili sta su nama radili pa da ih mi sada volimo to je ludost..

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija