• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.04.2022

12:52

VUČIĆ DOVEO HRVATE DO LUDILA - Srbija kupuje nove, a mi polovne Rafale!

printscreen

Politika

VUČIĆ DOVEO HRVATE DO LUDILA - Srbija kupuje nove, a mi polovne Rafale!

Podeli vest

Srbija predvođena predsednikom Vučićem je sve jača, kako vojno tako ekonomski, a komšije Hrvati sa tim očigledno ne mogu da se pomire

Američka agencija Asošiejted pres navela je juče da je Srbija dobila sofisticirani kineski protivavionski raketni sistem u tajnoj operaciji koja se odigrala ovog vikenda. AP, pozivajući se na medije i vojne eksperte, navodi da je šest kineskih vojnih transportnih aviona Y-20 sletelo u Beograd u subotu, noseći raketni sistem zemlja-vazduh HQ-22 za srpsku vojsku.

Foto: Printscreen You Tube/GrM

HQ-22

Kako je navedeno u vestima RTL, u Srbiju su sleteli kineski avioni, da Srbija kupuje najjače dronove - turske barjaktare, dok oni imaju minimalnu varijantu! Srbija kupuje i najnovije verzije Rafala, a Hrvatska polovne! 

Nakon što je Hrvatska kupila 12 polovnih francuskih rafala, šef Srbije ne samo da kupuje isto, već ide i korak dalje pa obećava i 12 najnovijih borbenih aviona. Aleksandar Vučić najavljuje dane naoružavanja. Na noćnoj vojnoj vežbi Vatreni štit više od 1.000 vojnika i stotinak oklopnih vozila, tenkova i raketnik sistema, Vučić kupuje i turske borbene bespilotne letelice. 

U Srbiju su navodno sledeli kineski mlaznjaci sa raketnim sistemima.

Vučić pregovora i o kupovini 12 novih borbenih aviona Rafal od Francuske, navodno već u ovoj godini. U igri je još u 12 polovnih. Hrvatska je svojih 12 polovnih kupila za više od milijardu i 100 miliona evra.

- Mi nabavljamo eskadrilu rabljenih borbaenih aviona Rafal, Srbija planira nabaviti eskadrilu novih takvih aviona, dakle verziju naprednijih i novih. Srbija je krenula nabavljati ozbiljne vojne dronove. 

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je posle vojne vežbe na Pasuljanskim livadama da će u utorak ili sredu biti predstavljeno novo naoružanje koje će biti do sada najmoćnije oružje koje će Srbija imati.

"U utorak ili sredu dobrodošli da vidite ponos srpske vojske", rekao je Vučić ne želeći da precizira o kom naoruzanju je reč.

Na pitanje kako komentairše to što francuski mediji prenose da je Srbija zainteresovana da kupi 12 novih rafala, Vučić je rekao da on već godinu dana o tome sa njima pregovara.

"Pregovaramo već godinu dana o kupovini 12 novih rafala, a pregovaramo sa još jednom zemljom o kupovini 12 polovnih rafala", rekao je Vučić.

On je dodao da se razgovara i o trećoj varijanti, tzv. kombinovano lovačko-bomarderskoj avijaciji i da je reč o tri zemlje, kao i da se pojavljuju i nove zemlje, i da je konkurencija velika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Jadni "za dom spremni", vekovima su bili konjušari Austro-Ugarima, a sada su konjušari Brislu i ponosni su na to. Pa dragi "za dom spremni" dobro je što ne osećate nikakav stid, vi ste čak ponosni što ste nečije sluge, koje izvršavaju naredjenja bez pogovora.

Hrvatski konjušari

pre 2 godine

Cela srpska istorija je laž. Šešelj vas u huškanjima 90ih lagao ali BAŠ ZA SVE! Konjušnica je bila u hrvatskom ĐAKOVU, a ne u Beču i danas je tamo i najstarija je u Evropi, ima 514g a u njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti ĐOJLENI po muškim haremima u Beogradu, a onda tu Šešelj po tradiciji, samo izokrenuo priču i 1000puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstvo. Nije bilo samo pravilo prve bračne noći, o ovome se ćuti: JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

Boban

pre 2 godine

Pa kad je država stabilna u svim pogledima i vojska mora da se jača.

Laki

pre 2 godine

Ludnica kod hrvata. Vučić ih je pokopao kupovinom novih francuskih aviona. Tako to rade ozbiljne i jake države, koje nisu prodale dušu đavolu.

Informator SNS propagande za r

pre 2 godine

Kad nema unutrašnjih partijskih neprijatelja, tu su strani neprijatelji. Stare fore iz devedesetih...

nenad

pre 2 godine

Vučić brine o svojoj zemlji i to im je žao.

Pera pravda

pre 2 godine

Srbija gleda ka Rusiji, Evropi i Kini, Americi, da nikome ne preti, nikog ne ugrižava, da sa svima trguje i kroz trgovinu i poslove neguje dobre odnose u miru. Živela Srbija.

Laki

pre 2 godine

Do juče ste klečali na kolenima austrougarskoj monarhiji, nemačke okupatore gledali kao izbavitelje, danas ste pod šapom Brisel. Kako ste vi nezavisna država. Još ni para nemate za nove avione, već za polovnjake.

Mislav

pre 2 godine

Bez brige dragi srpčići. Nama ne treba velika vojska, niti puno naoružanja, jer ne namjeravamo voditi ratove. Druga je stvar što vi planirate osvajati dvije trećine Hrvatske, cijelu BiH, Crnu Goru, Kosovo itd. Svima lažete a nadate se izvršiti genocid u idućoj generaciji, ili ranije. Bez obzira na vaše laži, kad EU shvati tko i što ste, ostat ćete i bez gaća. Samo vas treba pustiti....dovoljno je da sami otvarate usta

Hag

pre 2 godine

Srbija baca pare!!!Koji qurac će im oružje???Srpski vojnik kad vidi naoružanog vojnika(a ne civila,ženu,dijete)upisa se i usere u gaće,baci sve sto ima i bježi brzinom munje!!!Tako da ustvari srbija naoruzava bilo koga s kim misli ratovati. Upitajte Bosance,oni će vam sve pojasniti???????

ratko

pre 2 godine

Ljudi jer ima neko mozga za 12 rafala ce se dati para koliko za 30 J10c kineski ,o cemu vi pricate koga boli uvo za rafale da ne kazem kostanje preobuke ,sta fali mozgu svima,i uzeti FK 2000 kao zastita za FK3 alo bre diletanti ili jos FK3 to nama treba i dve eskadrile J10c i eto od 12 rafala sta se sve moze kupiti

Pero

pre 2 godine

Ko leti na tim avionima.Oni iz zadruge(parova) Ili oni na metli.Koliko košta obuka sat leta logistika održavanje.Nije bitno plati če stoka

TIŠINA

pre 2 godine

IMA SE...ZAGREPČANI, ŠTO RADITE S TOLIKIM PARAMA? Objavljena prosječna plaća u metropoli, od iznosa boli glava!

Perokoji

pre 2 godine

Politika Srbije ide u krivom smjeru, okruzeni ste NATO saveznicima. U Albaniju i Kosovo dolaze ameri sa F35. Na kraju cete sa svojm politikom opet izazvati bombardiranje Srbije.

Pera

pre 2 godine

U to sa rafalima ne ulazim, ali kineski sistem HQ-22 verzija FK-3 ( izvozna verzija sa kracim dometom tek 180km) iako nova jos uvek je slabija od S-300 koji poseduju hrvati i sada im se nalazi na "pozajmici" kod USA, a i mi kupujemo barjaktare, lepo , samo nas juzni komsija, S.Makedonija ima 5 predatora dobijenih na poklon od amerike i to 2 izvidjacka i 3 borbena, plus onih 8 izraelskih izvidjackih dronove starije generacije. I mi imamo jos jedan problem, nemamo dovoljno kardova za upravljanjem i ovo starije opreme sto imamo a kamoli jos ove nove ( izjava Vojnog sindikata od pre neki dan)

Mirkec

pre 2 godine

Pa hrvati su vec dobili rafale a mi treba tek da pregovaramo da ih kupimo, a to ima da traje jedno godinu-dve, a i sa ovom izjavom da kupujemo rafale ispada da nasi migovi 29 i nisu bas tako dobra oprema za zastitu neba ( dzabe smo bacali pare), uostalom videli smo kako slabo prolaze na nebu ukrajine, i ruski i ukrajinski migovi 29...

Žigolo

pre 2 godine

Nisam pratio celo pre podne ali sam u Pančevu uspeo da registrujem prelet još 4 kineska Y-20 aviona danas pre podne (ponedeljak 11. april) ... Znači ima još toga što dolazi iz prijateljske Kine

Čiča Avalski

pre 2 godine

?ta će Hrvatima gvožđurija, kad su u NATO paktu ??? Mi moramo da uzimamo i nepotrebno, da bi obezbedili mir u regionu !!!

Smrad111

pre 2 godine

Ne može Srbija da kupi polovne migove, a kamoli nove Rafale. Priče za malu decu

Mića

pre 2 godine

A ko hrvatima brani da i oni kupe nove avione ili više aviona? Jesmo li im sad mi krivi i zbog toga što su gologuzani i sirotinja?

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

I MI KUPUJEMO POLOVNE tako pise na rts.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija