• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.04.2022

12:39

Srbija pregovara o nabavci 12 "tajfuna" - moćnih britanskih lovaca bombardera!

Politika

Srbija pregovara o nabavci 12 "tajfuna" - moćnih britanskih lovaca bombardera!

Podeli vest

Srbija pregovara sa Britancima o nabavci 12 "tajfuna", britanskih lovaca bombardera

Tajfun je veoma agilan avion, poseduje napredne sisteme i smanjenu uočljivost za neprijateljske senzore, što ga svrstava u svetski vrh lovačkih aviona. Integracija sistema je izvršena na osnovu standarda magistrale podataka MIL-1553, uz podršku preko 80 računara, što avionu daje veliku operativnu efikasnost, funkcionalnu pouzdanost, rasterećenje pilota od suvišnih radnji i potencijal za dalju nadgradnju.

Serijski standard tajfuna zasniva se na pogonu sa dva motora Jurodžet EJ200, bez sistema za upravljanje vektorom potiska. Sistem za upravljanje vektorom potiska već je razvijen, a sledi njegovo ispitivanje i konverzija u avione iz serije 3.

Tajfun je najnapredniji višenamenski borbeni avion nove generacije trenutno dostupan na svetskom tržištu. Početnim planom od 765 i do sada ugovorenih 559 primeraka aviona, "tajfun" je najveći evropski vojni program saradnje u segmentu visoke tehnologije što značajno jača evropsku vazduhoplovnu i ostalu industriju u globalnoj konkurenciji.

Kako Novosti saznaju, Srbija pregovara sa Britancima o nabavci čak 12 tajfuna


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dimitrije

pre 2 godine

Stvarno je neko prolupao totalno. Pa ovi avioni su veći krševi od polovnih MiGova bez remonta. Šta je sledeće: kupovina Meseršmita 109 ili Spitfajera?

lol

pre 2 godine

e bas ce nam britanci prodati vojnu opremu.. komedija

Milan

pre 2 godine

Када ово чују, хрвати има да побенаве ??.

BRANKO

pre 2 godine

Ako vec ne mogu ruski, pored RAFALA , odlicno resenje GRIPEN 39 !!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija