• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2022

15:50

PREGOVORI U BRISELU! Petković: Beograd traga za rešenjima, Priština BLOKIRA LAŽIMA!

Kancelarija za Kosvo i Metohiju

Politika

PREGOVORI U BRISELU! Petković: Beograd traga za rešenjima, Priština BLOKIRA LAŽIMA!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je danas da Beograd učestvuje u svakoj rundi dijaloga u Briselu u najboljoj veri da je kompromis dve strane jedini put ka održivom rešenju i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a nikako ucene i uslovljavanja koja prištinska strana pokušava da nametne

Tako je bilo i tokom poslednje runde dijaloga u Briselu tokom koje je Priština pokušala da promeni i uslovi aktuelni sporazum o registarskim tablicama, ne nudeći nijedno konstruktivno rešenje", naveo je direktor vladine Kancelarije u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim rečima, sa druge strane Beograd je pokazao visok nivo fleksibilnosti i potrage za rešenjem o registarskim tablicama koje bi bilo primenjivo u realnom životu, a ne u glavama albanskih političara.

Ističe da je Beograd apsolutno spreman da nastavi da razgovara i traga za kompromisnim rešenjem, držeći se sporazuma od 30. septembra, koji je i dalje u potpunosti na snazi, kao i režim stikera.

"Zato bi Vljosa Osmani, uprkos istrajnoj želji da bude deo dijaloga, prvo morala da se o njegovom toku detaljno informiše, jer jedino što Beograd blokira su laži Prištine, nikako dijalog i razgovor", naglasio je.

Petković dodaje da bi bilo korisno i da Osmani obnovi sva dosadašnja saopštenja, kako EU, tako i zemalja Kvinte, ali i najviših predstavnika SAD, koji nedvosmisleno potvrđuju da je Beograd konstruktivna strana u dijalogu i podsećaju Prištinu na više preuzetih, a neispunjenih obaveza iz tog procesa.

"Među njima je svakako i odbijanje Prištine da devet godina formira Zajednicu srpskih opština, ali je lista dogovorenih, a neispunjenih obaveza Prištine podugačka, od pitanja nestalih, do nesprovođenja sporazuma iz oblasti energtike, slobode kretanja...", navodi.

Petković podvlači da je jedini put ka miru i stabilnosti na prostoru Kosova i Metohije formiranje Zajednice srpskih opština, a ne nekakav reciprocitet koji postoji samo u snovima albanskih političara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kosovar

pre 1 godinu

TI LICIS NA PSA,A I LAZES KAO PAS.KAD SE TAKVI KRETENI BAVE POLITIKOM,ONDA JE ZA PLAKANJE.SRPSKI IZROXE.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija