• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

28.04.2022

17:30

KINEZI ANALIZIRALI RUSIJU I SAD, SVE ŠTO DVE SUPERSILE IMAJU UZELI SU U OBZIR I ZAKLJUČILI! Moskva ima adut, ako ga upotrebi, AMERIKA JE NADRLJALA...

Politika

KINEZI ANALIZIRALI RUSIJU I SAD, SVE ŠTO DVE SUPERSILE IMAJU UZELI SU U OBZIR I ZAKLJUČILI! Moskva ima adut, ako ga upotrebi, AMERIKA JE NADRLJALA...

Podeli vest

Rusija ima na raspolaganju tajni adut koji, ako bude potrebno, može da se iskoristi u borbi protiv SAD. Ove zaključke iznose kineski vojni analitičari

Poslednjih meseci odnosi Rusije i Sjedinjenih Država bili su na jednom od najnižih nivoa u njihovoj istoriji. U tom kontekstu, američki političari nastoje da pojačaju pritisak na protivnika. Oni ne samo da pooštravaju sankcije Ruskoj Federaciji, već su pojačali i vojnu aktivnost na njenim granicama.

Međutim, prema mišljenju stručnjaka iz NR Kine, Rusija ima na raspolaganju jak adut koji može da preokrene tok američko-ruske geopolitičke konfrontacije. Ovo prenosi kineski Sohu.

- Rusija ima jak adut koji nikada ranije nije korišćen - kažu kineski analitičari.

Ako govorimo o jakom adutu Rusije, kome Rusi još nisu pribegli, prvo što nam pada na pamet je nuklearno oružje. Ovaj adut je zaista jedan od asova u ruskom špilu karata, ali je previše moćan, a njegova igra može dovesti do negativnih posledica po sve strane.

Međutim, Ruska Federacija ima još jednog asa, a to je protivsatelitsko oružje. Karakteristike ovog oružja se čuvaju u najstrožoj tajnosti.

Nije tajna da američka vojska u velikoj meri zavisi od elektronskih sistema ugrađenih u njeno oružje. Za normalno funkcionisanje sve ove elektronike potreban je pristup globalnom sistemu pozicioniranja GPS. Ako se satelitski signal izgubi iz bilo kog razloga, onda će SAD imati ogromne probleme.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem "Telegram" kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima.

Država će, zajedno sa čitavom svojom ogromnom vojnom mašinom, biti vraćena nekoliko decenija unazad. Kina smatra da ruska vojska ima priliku da priredi slično neprijatno iznenađenje za SAD.

„Problemi sa GPS-om će se negativno odraziti na celokupnu američku ekonomiju i decenijama oslabiti međunarodni status Sjedinjenih Država", navode stručnjaci iz Kine.

Prošlog novembra, ruska vojska je izvela uspešan antisatelitski test koji je onesposobio sovjetsku letelicu Kosmos-1408. Veruje se da i najnoviji protivvazdušni sistem S-500 Prometej ima anti-satelitske sposobnosti.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 1 godinu

"Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem "Telegram" kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima" Usred teksta vi se ovako reklamirate?! Ovo je necuveno?!

pera

pre 1 godinu

A amerikanci su glupavi i nikada nisu razvijali antisatelitsko oruzije....

Zagor

pre 1 godinu

ADUT!!! Protivsatelitsko oružje??!!! ,i to kinezi konstatuju unakon 3 dana od povratka viona iz svemira koji može s bilo koeg mjesta gadjati bilo koje ciljeve u svijetu i koji usput nosi i nuklarne glave???!!! Rusi imaju ADUT da se ODBRANE od tog oružja??? Pa retardi plaćeni,ja bi vas plaćao ssamo da ne pišete retrdirane stvari koje mogu proći kod čobana na Peštru!!! Adut je retardima što se rusi mogu odbraniti ako USA se osluči koristititakvo otužje.Bravo!!! Retardi,ADUT je nešto skriveno što može u potpunost okrenuti stvari kada ti ne ide po planu!!! I ovim retardima je adut rusije što se može odbraniti...kao???!!! I naravno....Kinezi znaju,kao i Rusi čime USA raspolaže........činjenica jeste da se u ovoj ruskoj agresiji na Ukrajinu(kakva god ona bila)pokazala kao qrac koji ne moženi da se digne.Sad da ih napadne Venecuela i čavez sa lukovima i strijelama,rusi bi se povukli van dometa i tukli artiljerijom!!! Nećemo pričati o tome,kako su rusi izdali "svoju"pravoslavnu braću na Balkanu priznavši Kosovo........izdali po Xti put!!! E jade jadni!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija