• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2022

18:14

SRBIJA I GRČKA POTPISUJU SPORAZUM O ZAJEDNIČKIM PATROLAMA! Evo šta to znači za naše turiste!

Tanjug

Politika

SRBIJA I GRČKA POTPISUJU SPORAZUM O ZAJEDNIČKIM PATROLAMA! Evo šta to znači za naše turiste!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je u Atini sa ministrom za zaštitu građana Republike Grčke Panajotisom Teodorikakosom o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala i sprečavanja iregularnih migracija

Vulin, koji je od 2017. godine i predsednik srpskog dela Mešovitog komiteta sa Republikom Grčkom, zahvalio je bratskom grčkom narodu i toj prijateljskoj zemlji na podršci po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na doprinosu koji je Grčka pružila u odbrani međunarodnog prava i sprečavanja politizacije Interpola po pitanju zahteva Prištine da postane član ove respektabilne međunarodne policijske organizacije.

Istakao je tradicionalno dobru saradnju dve zemlje i bratski odnos dva naroda, za koji veruje da će i u budućnosti biti unapređivan.

Vulin, koji će sutra učestvovati na ministarskom sastanku Procesa saradnje Jugoistočne Evrope, istakao je da je Grčka važan strateški partner Srbiji u borbi protiv organizovanog kriminala i da je naša zemlja apsolutno posvećena sprovođenju Zajedničke deklaracije o uspostavljanju strateškog partnerstva, naročito u borbi protiv svih vidova kriminala i bezbednosnih izazova.

Naveo je i da je policijska saradnja sa Grčkom intenzivna, posebno na operativnom planu kroz razmenu informacija u cilju borbe protiv kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem i prodajom narkotika.

- Za pripadnike organizovanih kriminalnih grupa ne postoje granice, jezičke barijere, razlike. Zajednički cilj im je sticanje profita nelegalnim poslovima. Zato naša saradnja mora biti čvrsta i snažna, da bismo bili korak ispred njih i sprečili ih da truju i ubijaju našu decu. Kriminalcima je mesto u zatvoru i u ispunjenju tog cilja policije deluju kao jedna - naveo je Vulin.

Foto: Tanjug

Ministar Aleksandar Vulin i Panajotis Teodorikakos



Izrazio je uverenje da će između dve zemlje, posebno imajući u vidu da se ove godine očekuje veći priliv srpskih turista u grčka letovališta, biti potpisan Sporazum o zajedničkim patrolama, koji će olakšati boravak i osigurati veću bezbednost naših građana u Grčkoj kao i grčkih turista koji borave u našoj zemlji.

Imajući u vidu da se obe zemlje nalaze na tranzitnoj ruti kretanja migranata, na sastanku je dogovoren nastavak saradnje na polju sprečavanja ilegalnih migracija, a Vulin je podsetio da šest policijskih službenika Srbije pruža pomoć kolegama na granici Grčke i Severne Makedonije.

Zahvalio je Grčkoj na realizaciji dogovora koji su postignuti tokom trilateralnog sastanka ministara policije Srbije, Grčke i Kipra i izrazio očekivanje da će ta saradnja u narednom periodu biti produbljena i unapređena u cilju zajedničke borbe protiv sajber kriminala i finansijskih istraga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija